fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Medalje za bh. reprezentaciju i talentiranog Eldina Aletu na prestižnom natjecanju u Cambridgeu

Autor: Dnevno.ba

CAMBRIDGE - Lijepe vijesti o talentu i pameti naše omladine još jednom dolaze iz Sarajeva, točnije od Eldina Alete, učenika Richmond Park Secondary School Sarajevo. Nadareni srednjoškolac, koji je ovog ljeta završio drugi razred srednje škole, bio je dio reprezentacije naše zemlje i branio je njene boje na ovogodišnjem međunarodnom Owlypia natjecanju. Na globalnoj rundi u Cambridgeu u Engleskoj pokazao je svu svoju svestranost i pobrao lovorike u više kategorija natjecanja.

“Natjecao sam se u kategoriji ekonomija i biznis, u kojoj sam osvojio 2 zlatne i 2 srebrne medalje. Zlatne medalje sam dobio i na testu znanja i u kategoriji Team Spirit Challenge, takozvanom grupnom odgovaranju na raznovrsna pitanja, dok sam srebrnu medalju osvojio iz pisanja eseja. Kao ekipa smo osvojili srebno na debatama. Bio sam počašćen da vodim debatu pred punom salom za konferencije na Fitzwilliam Colledge u Cambridge”, kaže Aleta koji je bio jedan od najboljih debatera na natjecanju.

Owlypia je međunarodno natjecanje za učenike od 11 do 14 (Owlets) i od 15 do 18 godina (Owlys). Cilj natjecanja jeste da inspirira intelektualnu radoznalost u svakom mladom umu i ima centralnu temu svake godine. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila kreativnost, a na globalnoj rundi u Cambridgeu bilo je blizu 200 sudionika. Owlypia kao natjecanje ima pet kategorija, a to su društvene studije, umjetnost i dizajn, književnost i kultura, nauka i tehnologija i ekonomija i biznis.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});