fbpx

Microsoftove Android aplikacije nude najbolje Windows mobilno iskustvo

Autor: Ictbusiness.info

Windows Mobile doživio je velik neuspjeh i to nije nikakva tajna, ali Microsoft time nije odustao od tržišta pametnih telefona. Samo, umjesto hardverskog dijela okrenuo se softverskom i prema prvim saznanjima čini se da ta strategija funkcionira odlično, samo se treba malo proširiti u zajednici.

Naime, novinari DigitalTrendsa izveli su zanimljiv test i na novom Google Pixel XL umjesto Google Launchera postavili Microsoft Launcher, nasljednika Arrow Androida Launchera iz 2015. godine. Rezultat je bio iznenađujuć – u korist Microsofta.

„Najbolje moguće Microsoft mobilno iskustvo dosad“, komentar je na provedeni test.

Zvuči poticajno i osvježavajuće za kompaniju koja je izgubila doslovno na desetke milijardi američkih dolara pokušavajući se ugurati u svijet kojim vladaju Apple i Google. Nije išlo, shvatilo se to malo prekasno, ali odgovor kojim se sve pokušava ispraviti očito stiže. I ne misli se pritom samo na Microsoft Launcher već i općenito Microsoftove aplikacije na Android operativnom sustavu.

I podosta je čudno da su u Microsoftu uspjeli sve skupa izvesti toliko osvježavajuće i dobro. Nema nikakvih trzavica, sve je iznimno jednostavno, kompatibilo, funkcionalno… Uz neke detalje koji pripadaju samo Microsoftu. Primjerice, ako koristite launcher te kompanije, dok spustite izbornik na vrhu zaslona uređaja će se prikazati s omiljenim aplikacijama, kao i brz pristup Wi-Fi opcijama, zrakoplovnom modu, Bluetoothu i svemu ostalom.

Naravno, umjesto Google Now tu je Cortana, a uz Launcher dolaze i neke aplikacije vezane uz Office, kao Word, Calendar i slično. Cijelo iskustvo uvelike podsjeća na Windows 10 za računala, a kompatibilnost s njima je na visokoj razini. Dakle, umjesto da sami stvaraju telefon koji će se moći spojiti na računala i gube novac, u Microsoftu su omogućili rješenje kroz softver koji će koristiti svi oni koji uistinu trebaju povezivost Windows 10 računala i svog pametnog telefona ili tableta. Palac gore za Microsoft.

Autor: Ictbusiness.info

ZADNJE VIJESTI