fbpx

Milijarder Elon Musk objavio da ne podržava Trumpa, ali želi da Twitter ukine zabranu

Autor: dnevno.ba

Milijarder Elon Musk jasno je dao do znanja da, iako želi da Twitter ukine trajnu zabranu bivšem predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, to ne znači da podržava Trumpa u budućoj predsjedničkoj kampanji 2024.

Najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Tesle, koji želi preuzeti Twitter, na konferenciji Financial Timesa u utorak je rekao da je odluka Twittera da Trumpu zabrani pristup toj društvenoj mreži “moralno loša”.

Na te se primjedbe nadovezao u tweetu u četvrtak navečer, istaknuvši da ne podržava Trumpa kao predsjedničkog kandidata.

– Iako mislim da bi kandidat koji unosi manje podjela bio bolji 2024. i dalje mislim da bi Trumpa trebalo vratiti na Twitter, rekao je Musk.

Trump je rekao da se ne želi vratiti na Twitter, ali umjesto toga želi izgraditi vlastitu Truth Social platformu.

Twitter mu je trajno zabranjen u siječnju 2021. zbog “rizika od daljnjeg poticanja nasilja” nakon napada na američki Kapitol, objavila je tada tvrtka. Trump razmatra još jednu kandidaturu za predsjednika 2024.

Glavni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal u dopisu zaposlenicima u četvrtak je objavio da će kompaniju napustiti dva visoka čelnika koji nadziru odjele za potrošače i prihode. Reuters navodi da je riječ o jednom od najvećih potresa u tvrtki otkad je Musk najavio je da će ju kupiti za 44 milijarde dolara.

Agrawal u dopisu navodi da će Twitter zaustaviti većinu zapošljavanja i pregledati sve postojeće ponude za posao kako bi utvrdio treba li ih “povući”.

Tvrtka je planirala 7,5 milijardi dolara godišnjeg prihoda i 315 milijuna dnevnih korisnika do kraja 2023., ali je te ciljeve povukla u svom nedavnom izvješću.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI