Ministar Jusko primio u posjetu mlade informatičare

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko primio je u posjetu grupu učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koji su sudjelovali u izazovu „Dabar Informatičar“ u organizaciji Fondacije „Talentium“ a čiji je glavni sponzor Bit Alijansa.

Sastanku su prisustvovali i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, i Mirza Hadžić, voditelj prodaje u kompaniji Oracle.

Ministar Jusko čestitao je učenicima na uspjehu koji su postigli sudjelujući u programu Dabar Informatičar, ohrabrujući ih da i dalje nastave da proširuju svoja znanja.

„Danas imate priliku ući u svijet IT inžinjera i svojim znanjem probijati granice. Informatika je sigurna budućnost u našoj zemlji i svijetu. Želim da znate kako danas na birou za zapošljavanje nema niti jedan IT stručnjak, ovo je grana u kojoj možete samo napredovati“, rekao je ministar Jusko.

Haris Gavranović, ispred Fondacije „Talentium“, zahvalio se ministru Jusku na prijemu i prenesenim iskustvima.

„Primajući učenike i nastavnike i posvećujući im svoju pažnju, ministar Jusko je pokazao brigu za razvoj talenata, a naročito znanja i vještina povezanih s digitalnim svijetom“, naglasio je Gavranović.

„Dabar Informatičar izazov“ je međunarodno natjecanje koje se održava u više od 50 zemalja svijeta uz učešće više od dva milijuna sudionika, a koji za cilj ima promociju informatike u svakodnevnom životu te njeno predstavljanje kao naučne discipline i budućeg zanimanja za najmlađe, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI