fbpx

NINO RASPUDIĆ: Dalićka koristi hotmail, a zastario je ima 15 godina!

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Nino Raspudić, filozof i publicist gostovao je u Studiju uživo N1 televizije gdje je prokomentirao političke aktualnosti te se između ostaloga dotakao potresa u Banskim dvorima i strategije premijera Plenkovića.

”Čini mi se da on nema nikakve strategije, već da drži vodu koja curi sa svih strana. Mislim da je u ovoj situaciji Andrej Plenković već politički mrtav, ali mu to još nitko nije rekao”, smatra Raspudić koji je odgovorio i na pitanje koliko je premijer u sve to bio involviran.

”Ne mogu sad špekulirati, jer vidimo da mailovi stalno cure, pa da ne ispadne da se popodne pojave drugi i da bude sam krivo prognozirao. Već 15 godina svi izbjegavaju hotmail jer je nesiguran, a ona ga koristi, to je nevjerojatno”, kaže Raspudić. Jednako tako osvrnuo se i na tezu koji mnogi ovih dana iznose da bi bilo bolje da se Plenković ministrice Dalić riješio zajedno s Ramljakom.

”Vi govorite kao da je on autonoman politički subjekt, pa da on može odlučiti tko će kada otići ili će ostati. Ako se prisjetimo, nije u HDZ došao svojim snagama. HDZ možemo gledati kao golema, velika zahrđala kola, koja su dominantna na hrvatskoj oranici i svatko malo na njih netko zasjedne. Plenković mi djeluje kao da je padobranom spušten na vodstvo HDZ-a. Čovjek se našao na mjestu na kojem ne treba biti, on nema veze s HDZ-om”, naveo je. A dotakao se i mogućnosti da Ivan Vrdoljak predsjednik HNS-a zamjeni Dalić.

”Nakon onoga što je napravio s HNS-om, spali su na jedan posto potpore, a dali su im da vaode obrazovnu reformu za što je potrebno postići najveći konsenzus, ništa me od njega (premijera, op.a.) i vrhuške ne bi iznenadilo, pa i to da se Vrdoljak vrati u sedlo”, misli Raspudić.

”Većina je najtanja i najkrhkija u povijesti, ne samo po brojkama već i po heterogenosti, s jedne strane je Pupovac, a s druge Glavaš. Imamo i prebjega Sauchu koji je to napravio kad se protiv njega vodi postupak. To je žalosna istina hrvatske stvarnosti i parlamentarne većine”, zaključio je odgovarajući na pitanje o prijevremenim izborima.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI