fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NOVI UDAR NA WHATSAPP: Stotinama tisuća korisnika ovo će dodatno olakšati ‘bijeg’ na drugu platformu

Autor: dnevno.ba

Telegram je nastavio privlačiti bivše korisnike WhatsAppa, tako što im je dodatno olakšao prelazak na svoju platformu. Najnovija značajka olakšava prebacivanje svih poruka iz jedne aplikacije u drugu.

WABetaInfo izvještava da najnovija verzija Telegrama za iOS (i uskoro za Android) uvodi alat kojim će se moći prebaciti poruke iz konkurentckih aplikacija, uključujući WhatsApp i KakaoTalk. Sve što trebate napraviti je podijeliti razgovor iz WhatsAppa, u izborniku izabrati Telegram i izabrati gdje želite ubaciti poruke.

‘Uvoz’ poruka, naravno, uključuje sve pripadajuće fotografije, videe i datoteke, a jedina razlika bit će oznaka na razgovoru koja glasi ‘imported’ (uvezeno).

Nadogradnja dolazi nekoliko tjedana nakon što je WhatsApp svoje korisnike podsjetio da sakuplja sve njihove podatke (osim sadržaja poruka) te da će, ako odbiju prihvatiti izmijenjena pravila korištenja, ostati bez profila.

Podsjetimo, prema novim uvjetima o zaštiti privatnosti, WhatsApp ima pravo dijeliti korisničke podatke, uključujući lokaciju i telefonski broj, s matičnom kompanijom Facebook i tvrtkama poput Instagrama i Messengera.

Zagovornici prava na privatnost kritiziraju taj potez, ukazujući na povremene skandalozne propuste Facebooka u zaštiti korisničkih podataka. Mnogi su aktivisti korisnicima sugerirali da prijeđu na druge platforme.

Kako bi izašao na kraj s velikim brojem novih korisnika,  platforma Signal je povećao i broj servera. Donedavno su tu besplatnu aplikaciju uglavnom koristili novinari i aktivisti za ljudska prava u potrazi za sigurnijim i bolje šifriranim komunikacijskim kanalom.

 

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});