Novi Xiaomi Mi 11 dolazi bez punjača u paketu

Autor: dnevno.ba

Direktor kompanije Xiaomi Lei Jun, potvrdio je jučer kako će novi Xiaomi Mi 11 na tržište izaći u elegantnom pakovanju koje neće uključivati punjač

Razlog za ovakvu odluku Xiaomija leži u zaštiti životne sredine. Direktor Lei Jun izjavio je kako pored ekoloških razloga, Xiaomi se na ovaj korak odlučio i zbog toga što mnogi korisnici već imaju sigurno mnogo punjača u ladicama.

“Danas svi imate toliko punjača koje ne koristite, a koji su istovremeno i veliko breme za životnu sredinu”, rekao je Jun.

Prije Xiaomija, mobitele bez punjača počeo je isporučivati i Apple, a upravo je Xiaomi bio jedan od tih koji je ove poteze Applea ismijavao. Također, prema određenim informacijama, istim putem kada su u pitanju punjači trebao bi krenuti i Samsung koji će uskoro predstaviti novi S21 model.

Xiaomi Mi 11 će biti predstavljen 28. decembra s najnovijim Qualcommovim Snapdragon 888 procesorom, a predstavljanje će biti obavljeno na događaju u Kini. Vjeruje se da će Xiaomi predstaviti i moćniju verziju smartphonea pod nazivom Mi 11 Pro na istom događaju. Početak prodaje na globalnom nivou nije zvanično saopćen, ali će se to vjerovatno dogoditi u januaru.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI