fbpx

OBAVEZNO ISPROBAJTE Trikovi za izdržljiviju bateriju na Androidu

Autor: Dnevno.ba

Ako koristite Android smartfon i događa vam se da u ključnom trenu ostajete bez baterije, uđite u opcije i promijenite ove postavke. Baterija će vam biti zahvalna.

Ako vaš Android ima problema s kratkotrajnom baterijom, isprobajte ove trikove prije nego što se zaletite u servis.

Smanjite svjetlinu ekrana
U doba kad je dijagonala od 6.5 inča postala standardom, potrošnja energije zaslona na Androidima nikad nije bila veća. Rapidnom padu postotaka baterije možete doskočiti odlaskom u postavke i smanjenjem svjetline ekrana. Ako niste tip korisnika koji voli ručno podešavati svjetlinu, uvijek se možete osloniti na Android. Konačno, tu je i mogućnost smanjenja vremena za automatsko gašenje zaslona koje će uvelike pomoći pri štednji energije, piše tportal.

Isključite nepotrebne značajke za praćenje
Funkcije Bluetootha, NFC-a, Samsungovog phone visibilityja i drugih lokacijskih usluga doprinose potrošnji baterije. Ako ste planirali uštedjeti na bateriji, isključite one koje ne koristite.

Smanjite potrošnju podatkovnog prometa
Potrošnja podataka na mreži troši puno baterije pa predlažemo da, ako možete, koristite Wi-Fi. Telefon možete zaustaviti prije nego što ‘skoči’ na LTE gašenjem mobilnih usluga u brzim postavkama ili ako znate da vas nitko neće zvati – ulazak u zrakoplovni način rada. Vodite računa o tome da ćete u tom slučaju izgubiti pristup SMS-u i pozivima.

Počnite štedjeti energiju
Ako želite uštedjeti na bateriji, razmislite o aktivaciji načina rada za uštedu energije (Power Saving Mode). Većina telefona nudi više od jedne metode uštede dok će Samsungov prosječni uređaj imati njih četiri.

Opcija vam je također i prilagodljiv način uštede Adaptive power saving mode koji automatski regulira potrošnju dok telefon ne koristite.

Pokrenite tamni način rada
Za aktivaciju tamnog načina rada povucite izbornik s vrha ekrana dvaput i pritisnite na ikonicu zupčanika. Nakon toga odite u postavke zaslona i tamo potražite stavku ‘Dark Mode’, ‘Dark Mode’ ili Dark Theme’, ovisno o proizvođaču vašeg uređaja. Tamo biste trebali imati opciju aktivacije, piše tportal.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI