fbpx

Objavljene su fotografije Huawei Mate 40 Pro

Autor: dnevno.ba

O nadolazećem Huaweijevom smartphoneu Mate 40 Pro zasad se malo zna, ali nove fotografije otkrivaju izgled ovog uređaja iz gotovo svih uglova, a poznati su i neki novi detalji.

Njemački site WinFuture navodi da će Mate 40 Pro biti predstavljen 22. oktobra, a objavio je i fotografije koje otkrivaju izgled uređaja iz gotovo svih uglova.

Izvor fotografija nije otkriven, ali je pomenuti site obično pouzdan. Ovog puta je objavio rendere uređaja sa 6,76-inčnim OLED ekranom rezolucije 2.772×1.344 piksela sa zakrivljenim ivicama, a senzor za otisak prsta je integrsan u ekran.

Kamere su smještene u okrugli modul u čijoj sredini je logo kompanije Leica. Selfie kamera je smještena u prostor na ekranu u obliku pilule. Nazad je glavna kamera od 50, široka od 20 i telephoto od 12 MP, dok je naprijed selfie kamera od 20 MP.

Mobitel pokreće Kirin 9000 procesor, a ima i 12 GB RAM-a. Također, očekuje se i verzija sa 8 GB RAM-a.

Očekuje se da će Mate 40 Pro koštati oko 1.200 dolara, a detalja o jeftinijem Mateu 40 zasad nema mnogo. ali WinFuture navodi da će postojati i treći model pod nazivom Mate 40 RS, koji će biti napredniji od svih.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI