fbpx

Odvija li se distribucija kanala Sport Kluba u skladu s postojećim zakonom?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Odgovarajući na pokušaje Asocijacije kablovskih operatera i distributera BiH (AKOP) da pažnju javnosti u BiH sa spornih akvizicija pojedinih članica AKOP-a (uključujući navodno i Elta-kabel u vlasništvu lidera AKOP-a g. Ace Kabanice) od strane Telekom Srbija grupacije, prebaci na navodno neriješeno pitanje distribucije kanala Sport Klub u BiH, United Media S.à.r.l., kao emiter kanala Sport Klub, želi potcrtati nekoliko činjenica koje dokazuju da su navodi AKOP-a neosnovani:

Najprije, ističemo da ne postoji niti jedna odluka nadležnih organa u BiH koja je donesena protiv United Media S.à.r.l., kao trenutnog emitera kanala Sport Klub, a sve odluke donesene protiv ranijih emiterasu izvršene. Da su netočni navodi AKOP-a, potvrđuje i široj javnosti poznata činjenica da kanale Sport Klub u svojim platformama, osim članica United Group, distribuiraju i Telekom Srpske i HT Mostar, odnosno svi oni koji su iskazali interes za zaključenje ugovora radi distribucije kanala Sport Klub pod istim uvjetima koje imaju članice United group. Konačno, samo Konkurencijsko vijeće BiH nije usvojilo zahtjev AKOP-a da se utvrdi kako navedene odluke nisu izvršene.

S druge strane, činjenica je da protiv Elta-kabela u vlasništvu gospodina Kabanice postoji prvostupanjska presuda kojom je utvrđeno da je nezakonitom distribucijom Sport Klub kanala uzrokovao štetu ranijem emiteru kanala Sport Klub (presudaOpćinskog suda u Sarajevu broj 65 0 Ps 329324 14 Ps 2 od12.07.2016. godine), te se protiv istog društva vodi niz postupaka pred nadležnim organima zbog neovlaštene distribucije medijskih sadržaja i drugih kršenja propisa.

S druge strane, United Group je dosad u BiH investirao preko 200 milijuna američkih dolara i izravno zapošljava skoro 600 radnika širom BiH, a svojim korisnicima je osigurao uslugu u skladu s najvišim europskim standardima i spreman je nastaviti s investicijama u BiH, navodi se u priopćenju United Groupe.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI