Oppo predstavio nove AR Glass naočale

Autor: dnevno.ba

Kompanija Oppo je predstavila poboljšanu verziju svojih AR Glass naočala.

Prvi model je imao specifičan dizajn za VR naočale, ali nova verzija, odnosno model Oppo AR Glass 2021, mnogo više liči na standardne naočale.

Nove naočare su 75 posto lakše od prethodnih, a s mobitelom Find X2 Pro se spajaju pomoću USB-C to USB-C kabla. Rezultat je veliko poboljšanje performansi zahvaljujući Qualcommovom procesoru Snapdragon 865.

Novo optičko rješenje povećava kontrast za 53 posto, svjetlinu do 98 posto i piksele za 40 posto. Naočale imaju ugrađen 0,71-inčni OLED ekran čiju svjetlost prema oku refraktira spektroskop.

AR Glass 2021 naučale imaju i veliki zvučnik te unikatni poluotvoreni akustični dizajn. To znači da korisnik doživljava iskustvo kućnog kina kao da gleda 90-inčni ekran s udaljenosti od 3 metra.

Kad se naočale upare s mobitelom, njegov ekran se može koristiti kao touchpad.

Naočale se mogu koristiti za AR streaming online i lokalnih HD videa pružajući iskustvo kina, za AR gaming, virtuelno razmještanje namještaja u domu, kao i za kreiranje AR fotografija simultano koristeći virtuelne i realne scene pomoću RGB kamera. Naočale posjeduju i fisheye kamere za prepoznavanje pokreta ruku te ToF senzor.

Oppov AR razvojni program počinje sljedeće godine.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI