fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

POBUNA KORISNIKA! WhatsApp odlučio odgoditi izmjene pravila privatnosti

Autor: dnevno.ba

Nakon što su iz internetskogb servisa WhatsApp objavili da mijenjaju uvjete korištenja njihove usluge mnogi korisnici izrazili su strah da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom..

Stoga je se u petak oglasila tvrtka koja je objavila da najavljene promjene odgađam za tri mjeseca.

“Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uvjete”, napisala je tvrtka na blogu. Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. veljače, a sada je tvrtka objavila da se to neće dogoditi prije 15. svibnja.

Dodali su da “ažuriranje neće ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom, već je prije svega usmjereno prema pomoći tvrtkama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.”

“Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice”, istaknuto je

Nadalje tvrde da će konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke.

Podsjećamo, prošlotjedna najava o ažuriranju uvjeta korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti WhatsAppa.

Upravo je na zaštiti podataka aplikacija gradila svoju reputaciju pa ne čudi što su nejasno najavljene promjene izazvale revolt korisnika.

Kako piše France presse konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i Google Playa.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});