fbpx

Poslije samo dva tjedna kampanje, Fortnite zajednica je skupila 144 milijuna dolara

Autor: dnevno.ba

Nakon samo dva tjedna kampanje, Fortnite zajednica je skupila 144 milijuna dolara pomoći namijenjene Ukrajini koja je pod napadima Rusije.

Prije objavljivanja najnovije sezone developer Epic Games je obećao da će donirati sav prihod prikupljen putem popularne igre Fortnite za pomoć Ukrajini.

Nakon samo dva tjedna skupljeno je 144 milijuna dolara, a akciji pomoći se priključio i Microsoft koji također želi pomoći u naporima da se pruži podrška svim Ukrajincima.

Samo tijekom prvog dana kampanje Fortnite je skupio 36 milijuna dolara, a nakon planirane dvotjedne kampanje taj iznos iznosi 144 milijuna dolara. Sva sredstva će biti donirana različitim humanitarnim grupama uključujući Direct Relief, Svjetski program hrane te UN-ovim organizacijama za izbjeglice i pomoć djeci.

Gamerska zajednica, odnosno developeri igara, aktivno su se uključili u prikupljanje sredstava za pomoć Ukrajini pa je tako Riot Games putem svoje igre League of Legends skupio 5,4 milijuna dolara. Osim toga stranica Itch.io je skupila 6, a Humble Bundle 20 milijuna dolara.

Gameri i developeri širom svijeta su udružili snage da pomognu ukrajinskom narodu, a neki veliki izdavači su ograničili ili potpuno okončali svoje poslovanje u Rusiji.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI