fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Poziv mladim studentima tehničkih fakulteta u BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Udruženje - Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti, u okviru projekta „Together for Sustainability“ financiranog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, objavljuje Poziv mladim studentima tehničkih fakulteta iz BiH za besplatno učešće u OIE kampu i studijskim putovanjima.

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis organizira besplatan kamp s bogatim programom seminara, radionica i studijskih putovanja na temu obnovljivih izvora energije u okviru projekta „Zajedno za Održivost“ za mlade osobe starosne dobi do 24 godina, koji pohađaju jedan od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Kamp će se održati u periodu od 01.03.2019. do 05.03.2019. godine na planini Vlašić, u turističkom naselju EKO-FIS Vlašić.

Kroz kamp, studenti će sudjelovati u bogatom programu o održivom razvoju, obnovljivim izvorima energije, solarnim elektranama, solarnim kolektorima, hidroelektranama, biogasnim elektranama i procesu projektiranja i izgradnje postrojenja za proizvodnju električne energije. Po završetku kampa, svi sudionici će dobiti certifikat o učešću u ovom jedinstvenom OIE kampu.

Poziv je otvoren za sve mlade i ambiciozne studente tehničkih fakulteta iz Bosne i Herecegovine starosne dobi do 24 godine. Pri selekciji sudionika, prednost će imati mladi koji su rođeni ili žive na sljedećim lokacijama: Bihać, Cazin, Bužim, Srebrenik, Kalesija, Kladanj, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Uskoplje/Gornji Vakuf and Donji Vakufe), Livno, Glamoč, Drvar (u FBiH), regija Istočne Hercegovine, Prijedorska regija (u RS) i Brčko Distrikt. Također, prednost će imati ženski spol, kao i studenti sa značajnim akademskim dostignućima.

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac sa linka:

https://goo.gl/forms/7nBuL2eievVBn4S92

Rok za podnošenje aplikacije je 31.12.2018. godinedo 18 sati, dok će lista od 50 odabranih sudionika biti objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva za za sudjelovanje u kampu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});