fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Prijavite se na intenzivnu obuku za rad i projektiranje na fiber optičkim mrežama

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Kompanija Čip Sistemi d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Amned d.o.o. Tuzla organizuje intenzivnu obuku za osposobljavanje za rad na fiber optičkim instalacijama i projektovanje istih.

Predavanja i obuka sa teoretskim i praktičnim dijelom, omogućava polaznicima praktično razumijevanje i vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža.

Obuka će polaznicima osigurati znanje primjenjivo u aplikacijama za posao u oblasti telekomunikacija i na optičkim LAN/WAN mrežama, G-PON mrežama FTTB i FTTH mrežama.

Kandidati nakon stečenog znanja mogu lako pronaći posao u ovoj oblasti na domaćem, a posebno inostranom tržištu.

Obuka je namijenjena polaznicima koji žele praktično naučiti kako spajati optičke kablove, postavljati konektore, testirati i rješavati praktične problem na fiber optičkim mrežama, s ciljem povećanja efikasnosti, pouzdanosti i smanjenja troškova zastoja u mrežnom prometu.

Polaznicima nisu neophodna predznanja o fiber optičkim mrežama.

Svi zainteresiranim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama, kao experti i projektanti bez obzira na trenutni profil i zanimanje.

Obuka se sastoji od 16 sati nastave, a koja će biti organizovana u subotu i nedjelju, 21. i 22.12.2019. godine od 10:00 do 18:00 sati, u prostorijama kompanije Čip Sistemi na Ilidži, adresa: Edhema Eke Džubura 48D.

Cijena obuke je 250,00KM + PDV, a Vaše prijave možete izvršiti putem e-mail adrese [email protected], nakon čega ćete dobiti potvrdu o učešću, te uputstvo za uplatu.

Tijekom obuke teme predavanja će biti slijedeće:

Tipovi optičkih kablova po standardu ITU-T-a i njihova primjena, tipovi: fiber optički konektora, optičkih ormara,optičkih spojnica,razdjelnika i prespojnih kablova;

Tipovi optičkih mreža: FTTx, PTPF (Point To Point Fiber) optičke mreže, DWDM (Dense Walvelength Division Multiplexing) mreža i njihovu primjenu;

Fiber optičke PON mreže i njihovu praktična primjena;

Pripremakabla za priključenje (skidanje izolacije, montaža konektora, pregled konektora);

Spajanje optičkih kablova, uređaji za spajanje;

Osnovna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (VFL, PM, LS);

Zahtjevna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (OTDR);

Uspostavljanje optičke veze, otkrivanje grešaka, testiranje i pohranjivanje podataka.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});