fbpx

PRIKLJUČUJU SE TRŽIŠTU: Apple počeo testirati priklopni mehanizam, mogao bi se pojaviti 2022.

Autor: dnevno.ba

Otkako je Samsung razvio i počeo prodavati Galaxy Fold, pojavile su se i špekulacije da Apple radi na sklopivom iPhoneu. Neke patente smo već vidjeli, ali to nije nikakva garancija. Ipak, sada postoje informacije da je Apple poslao primjerke sklopivog mobitela kineskim dobavljačima kao što su Foxconn i New Nikko.

Apple procjenjuje da li će koristiti OLED ili microLED ekrane za svoj sklopivi uređaj, a ta odluka drastično mijenja proces proizvodnje sklopivog uređaja jer je microLED novija tehnologija ekrana koja nudi veću svjetlinu, saturaciju i štedljivost.

Dotad će Apple testirati uređaje sa sklopivim ekranima, posebno ekrane i šarke. Samsung će navodno osigurati ekrane, a šarke bi trebala proizvoditi kompanija New Nikko. Sklapanje će obavljati Foxconn.

Šarke će se testirati sa više od 100.000 pokreta. Inače, New Nikkon je sarađivao s Appleom u kreiranju šarki za modele MacBooka.

Očekuje se da će Apple predstaviti sklopivi smartphone u septembru 2022. godine, a u kakvoj će se formi pojaviti, da li sličnoj kao Galaxy Z Flip ili Moto Razr, zasad nije poznato. jedan od patenata prikazuje uređaj s dva individualna ekrana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI