fbpx
Foto: Guliver

Procurio mail Elona Muska: Spremaju se masovni otkazi, zatvarat će se i uredi

Autor: dnevno.ba

Pristup uredima je obustavljen ‘kako bi se osigurala sigurnost zaposlenika, kao i Twitter sustava i podataka o korisnicima‘

Zaposlenici Twittera će tijekom dana saznati hoće li biti otpušteni ili ne, što je tjedan dana nakon što je tvrtku preuzeo Elon Musk, piše Sky News, a prenosi Jutarnji.

Uredi te društvene mreže privremeno su zatvoreni, a radnici će saznati svoju sudbinu do 16 sati po britanskom vremenu.

Oni koji ostanu bez posla dobit će poruku na svoj privatni e-mail, dok će zaposlenici koji ostanu dobiti e-mail na svoj poslovni račun.

U internom memorandumu piše: ‘U nastojanju da Twitter postavimo na zdrave noge, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage.‘

‘Svjesni smo da će ovo utjecati na brojne pojedince koji su dali vrijedan doprinos Twitteru, ali ovaj je potez nažalost neophodan kako bi se osigurao uspjeh tvrtke‘, rečeno je.

‘Ako ste u uredu ili ste na putu do ureda, vratite se kući‘, također stoji u memorandumu.

Twitter je rekao da će pristup uredima biti obustavljen ‘kako bi se osigurala sigurnost svakog zaposlenika, kao i Twitter sustava i podataka o korisnicima‘.

Jedan zaposlenik Twittera rekao je za NBC News da je to prva poruka koju je osoblje primilo od Muskove akvizicije 27. listopada.

‘Ovo je totalni kaos, kuća se raspada, svi gledaju u ovaj e-mail‘, rekli su.

Osoblje je počelo međusobno dijeliti poruke podrške na Twitteru, koristeći hashtag #OneTeam. ‘Upravo sam izgubio pristup svojem e-mailu na Twitteru i Slacku. Ovo je tako nestvarno‘, kaže jedan zaposlenik.

Bloomberg News izvijestio je u petak da je Twitter tužen zbog otpuštanja, pozivajući se na kolektivnu tužbu podnesenu sudu u San Franciscu, a osoblje tvrdi da tvrtka krši savezne i kalifornijske zakone jer zaposlenici nisu dobili obavijest dovoljno rano.

Sve se ovo događa iako je tvrtka prošli mjesec uvjeravala osoblje da nema planova za masovna otpuštanja nakon izvješća u američkim medijima da Musk želi otpustiti 75 posto od 7500 zaposlenih nakon što je preuzeo kompaniju za 44 milijarde dolara.

Međutim, izvješće Washington Posta navodi da su smanjenja radnih mjesta neizbježna, tvrdeći da postoji plan da se Twitterov platni spisak smanji za oko 800 milijuna dolara do kraja sljedeće godine.

Prema novinskoj agenciji Reuters, Musk je naredio Twitterovim timovima da u godišnje infrastrukturne troškove smanje za milijardu dolara.

Prošlo je tjedan dana otkako je Musk ušetao u sjedište Twittera u San Franciscu noseći umivaonik.

Obavijest o otpuštanju obilježava tjedan dana od čistki od strane poduzetnika.

Već je otpustio upravu društvene mreže, koju je optužio da ga je dovela u zabludu oko broja spam računa na platformi.

Musk je također obećao da će uklanjanje spam računa biti jedan od njegovih glavnih prioriteta.

Strahovi zbog potencijalno labavog stava osnivača Tesle i SpaceX-a o moderiranju sadržaja doveli su do toga da mnogi pravi korisnici razmišljaju o napuštanju platforme, uključujući i neke slavne osobe.

Također je otkrio planove da počne naplaćivati Twitterove plave kvačice po osam dolara.

Musk, koji je svoju biografiju na Twitteru ažurirao u ‘Chief Twit‘ – i od tada ju je promijenio u ‘Twitter Complaint Hotline Operator‘ – rekao je da nije kupio tvrtku da bi zaradio više novca, već ‘kako bi pokušao pomoći čovječanstvu, koje voli‘.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI