fbpx

REVOLUCIJA U SVIJETU PAMETNIH TELEFONA Microsoft patentirao telefon s tri ekrana

Autor: dnevno.ba

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem vlastitog mobilnog operativnog sustava nije uspjela, Microsoft se neko vrijeme povukao sa smartphone tržišta te fokusirao na mobilne aplikacije i servise.
Prije dvije godine ipak su najavili svoj povratak na mobilno tržište s uređajem Surface Duo. Riječ je o zanimljivom uređaju s dva ekrana kojeg pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobrim te tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni s mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, no niti on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak – tri ekrana. To je barem otkrio patent koji su prijavili, a o kojem su se ovaj tjedan raspisali tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu riješen je jedan od najvećih problema Surface Dua – izostanak vanjskog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebao bi dobiti dodatni ekran koji se može koristiti kao vanjski ekran, a kada se telefon otvori, omogućuje puno veću ukupnu površinu ekrana.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama s prijavljenog patenta.

Puno toga oko ovog uređaja nije poznato – poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znatihoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala, prenosi Zimo.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, no raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebao popuniti rupu između dva ekrana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI