fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Korisnik

Rimac Nevera na poštanskoj kriptomarki

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska pošta (HP) objavljuje treću hrvatsku kriptomarku, a motiv na poštanskoj marki je potpuno električni hiperautomobil Rimac Nevera, priopćeno je u srijedu iz HP-a.

Treću hrvatsku kriptomarku HP će pustiti u optjecaj u četvrtak, 9. rujna, u povodu Dana marke.

Autori poštanske marke čiji je motiv potpuno električni hiperautomobil Rimac Nevera, su Ivana Vučić Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić.

– Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti, ističu iz Hrvatske pošte.

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10 000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30 000 primjeraka. Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi.

Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je zanimljiva jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti Rimac Neveru, dodaje se u priopćenju.

Atraktivno izdanje novih kriptomaraka može se naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 – dostupno od četvrtka, 9. rujna u 8 sati, u kojoj Hrvatska pošta omogućuje ekskluzivnu kupnju prvih 1500 kriptomaraka te njihovo plaćanje kriptovalutama, u web-shopu epostshop.hr i u svim većim poštanskim uredima.

HP 2020. godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama

Hrvatska pošta je 2020., godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća. Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token).

Ovo izdanje realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili te hrvatskim tvrtkama Bitx NodeFactory.

Rimac Nevera

“Rimac Nevera – potpuno električni hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km na sat, kreiran je da pruži dosad neviđenu razinu performansi. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, a Nevera ponosno nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje se mogu osloboditi u tren oka”, priopćili su iz HP-ov Ured za korporativne komunikacije u povodi objavljivanja treće hrvatske kriptomarke, donosi HRT.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});