Roboti kompanije Boston Dynamics oduševili svijet plesnim potezima

Autor: dnevno.ba

Američka kompanija za robotiku i inžinjerstvo Boston Dynamics, objavila je video u kojem roboti koje je proizvela ova kompanija pokazuju zaista fascinantne plesne pokrete.

Kompanija Boston Dynamics objavila je video sa svojim “robotima plesačima” gdje su prezentirali modele čiji su pokreti oduševili sve ljubitelje tehnologije. Video prikazuje dva modela robota, četvoronožni Spot, te model Atlas kako plešu uz muziku iz pjesme “Do You Love Me?” grupe The Contours.

Kako su naglasili iz kompanije, na ovaj način željeli su ispratiti staru godinu te se isto tako nadaju da će 2021. godina donijeti mnogo više sreće i radosti. Nakon što je kompanija objavila video, mnogi su na društvenim mrežama prokomentirali plesne pokrete robota.

“Sjajno, sada i roboti plešu bolje od mene”, napisala je djevojka na Twitteru, dok su mnogi rekli kako je ovaj video u isto vrijeme smiješan ali i zastrašujući.

Inače, roboti kompanije Boston Dynamics na tržištu su zaista cijenjeni, a o tome o kakvim se robotima radi dovoljno govori i cijena jednog modela koja trenutno iznosi 75.000 dolara.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI