Samsung predstavio još cjenovno dostupniji 5g mobitel

Autor: dnevno.ba

Samsung je predstavio smartphone Galaxy A42 5G, najnoviji uređaj u svojoj ponudi pristupačne A serije s nešto nižim specifikacijama.

A42 je sada Samsungov najjeftiniji smartphoen koji podržava 5G mrežu košta oko 455 dolara. Prethodno je titulu najjeftinijeg imao A51 5G s cijenom od 500 dolara.

Galaxy A42 koristi Qualcommov Snapdragon 750G procesor koji je predstavljen prošog mjeseca. To bi trebao biti korak naprijed u odnosu na Snapdragon 730G, koji koriste uređaji poput Googleovog Pixela 4A, ali nije jednako snažan kao Snapdragon 765G u Pixelu 4a 5G i OnePlus Nord.

Smartphone ima 6,6-inčni OLED ekran s izrezom za selfie kameru od 20 MP u gornjem dijelu. Ovisno o verziji, ima 4 ili 8 GB RAM-a te 128 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću microSD kartice. U ekran je integrisan senzor za otisak prsta. Na stražnjoj strani su četiri kamere, široka od 48, ultraširoka od 8, makro od 5 MP te senzor za dubinu od 5 MP za kreiranje portret efekta. Napaja ga baterija od 5.000 mAh.

Kupci će moći birati između tri boje, crne, sive i bijele s četiri nijanse koje se mijenjaju od dna prema vrhu.

Galaxy A42 će se takmičiti s OnePlus Nordom koji ima brži procesor, više RAM-a, ekran s frekvencijom osvježavanja od 90Hz, drugu selfie kameru i generalno pozitivne ocjene.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI