fbpx

Sony otkrio kako se zove i kada stiže novi PlayStation

Autor: Index.hr

Sony je preko portala Wired službeno potvrdio da će se novi PlayStation zvati - PlayStation 5. Nova Sonyjeva konzola na tržište bi trebala stići tijekom blagdanskog razdoblja 2020., dakle krajem godine.

Predstavljeni su i neki drugi detalji u vezi novog PlayStationa. Za igre će se i dalje koristiti Blu-ray mediji do 100 GB i optički čitač nove konzole moći će služiti i za reprodukciju Blu-ray filmova u 4K rezoluciji. Uz novu konzolu dobit ćemo i nove kontrolore s još boljom vibracijom i triggerima, koji će nuditi puno više opcija. Primjerice, osjetit ćete drugačije razine otpora ovisno o tome što se događa u igri.

Kontroler bi trebao imati i bateriju koja će duže trajati, a punit ćemo je uz pomoć USB Type-C kabla. Ponovo će kontroleri imati zvučnik, za koji Sony tvrdi da će biti najbolji dosad.

Ono čemu se gameri jako vesele je SSD u PlayStation 5 koji će sakriti vrijeme učitavanja igre, ali i dalje ćemo ih morati instalirati na konzolu. Sony još nije otkrio koji će biti kapacitet SSD-a.

Prema svim dostupnim informacijama PlayStation 5 trebao bi biti prava zvijer i bez problema se nositi sa svim zahtjevima koje će igre i korisnici pred njega staviti. Stići će sedam godina nakon izlaska PS4, koji je ovog ljeta probio granicu od 100 milijuna prodanih primjeraka.

 

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI