fbpx

Srednjoškolci prijavite se na najveće StartUp natjecanje u BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Otvorene su prijave za Start Me Up High school natjecanje u poduzetništvu koje organizira Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalni Burch univerzitet.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalni Burch univerzitet već treću godinu zaredom, u vrijeme raspusta, organiziraju najveće Startup natjecanje za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini pod nazivom Start Me Up High School.

Cilj natjecanja je pružiti određena znanja srednjoškolcima iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, ali i priliku da se natječu i stečeno znanje primjene praktično. Teme koje će biti obrađene kroz radionice su: kreiranje biznis i financijskog plana, marketing i prezentacijske vještine, izgradnja tima i umrežavanje, a srednjoškolci će imati priliku naučiti nešto više i o tehnološkom aspektu njihovih ideja.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji pohađaju srednju školu na prostoru Bosne i Hercegovine, ukoliko se prijavljuju u timu – tim ne bi trebao imati više od 4 člana, a svaki član mora imati jasno definiranu ulogu. Također, ideja treba imati jasan cilj i rješavati određeni društveni problem, a posebnu prednost će imati inovativne ideje.

Natjecanje će se održati od 17. do 19. siječnja na Internacionalnom Burch univerzitetu, prvom poduzetničkom univerzitetu u BiH i regiji.

Rok za prijavu je 8. siječnja 2020. godine, a svi zainteresirani srednjoškolci se mogu prijaviti na linku.

Broj ideja/ekipa je ograničen na 20, tako da srednjoškolci požurite s prijavom.

Na dosadašnjim natjecanjima pobjedila je vrijedna ekipa koja je razvila aplikaciju za mentalne bolesti i depresiju pod nazivom D-app, a godinu prije njih ekipa Trace Brace koji su razvili SOS narukvicu za sprječavanje nasilja nad ženama i djecom.

Start Me Up High School natjecanje nije samo ideja, nego i poziv na akciju srednjoškolcima koji će učešćem naučiti, upoznati buduće kolege, te osvojiti vrijedne nagrade i stipendije na Burch univerzitetu, najboljem privatnom univerzitetu u BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI