fbpx
Foto: Pixabay

TikTok ima dobre vijesti za sve kreatore koji žele zarađivati novac, evo o čemu je riječ

Autor: dnevno.ba

Velike društvene mreže konstantno su u borbi za kreatore koji stvaraju kvalitetan i viralan sadržaj i privlače milijune pratitelja i pregleda.

Ono što će privući svakog kreatora jest novac, odnosno koliko novaca mogu zaraditi objavom svog sadržaja na platformama. Iz TikToka zato imaju dobre vijesti za sve kreatore koji žele zarađivati novac putem te mreže.

Kako prenose tehnološki mediji, tvrtka sada priprema nove opcije s kojima želi povećati broj korisnika i aktivnost postojećih korisnika, ali i omogućiti dodatnu zaradu.

Iako konkretni detalji još nisu poznati, glasine kažu kako bi uskoro kreatori na TikToku mogli početi naplaćivati pristup videozapisima koje objavljuju. Na Neowinu spominju kako bi kreatori mogli postaviti cijenu za pojedinačne videozapise, dakle ne spominju mjesečnu pretplatu.

Za pristup takvim videozapisima korisnici bi plaćali cijenu od npr. 1 dolara ili koliku već influenceri postave, javlja Zimo. Sličnu opciju još je ranije predstavio i Instagram putem kojeg kreatori i influenceri imaju mogućnost dio sadržaja zaključati samo za pretplatnike.

Ovo nije jedini način na koji TikTok želi omogućiti zaradu na svojoj mreži te ponovno razmišljaju o tzv. fondu za kreatore. Takav fond predstavljen je još 2020. godine i uključivao je ukupnu nagradu od čak milijardu dolara od koje ta društvena mreža plaća određene svote kreatorima za njihove popularne videozapise.

Novi krug ovog nagradnog fonda već se testira na nekim tržištima i uskoro bi trebao postati dostupan i, među inim, u SAD-u. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li TikTok uvesti neke promjene oko ovog fonda jer su korisnici kritizirali raniji fond zbog ograničenja zarade kreatora. Naime, korisnici su na videozapisima s više milijuna pregleda ponekad zaradili smo nekoliko dolara.

Glasine koje dolaze od izvora upoznatih sa situacijom u TikToku kažu kako će kompanija povećati granicu za osobe koje mogu sudjelovati u isplati iz fonda na 100 tisuća pratitelja, a prioritet će biti kreatori koji objavljuju duže videozapise.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI