fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Top 5 internetskih stranica za studente

Autor: Treci.ba

U moru studentskih obveza, seminarski radova, kolokvija, ispita, zabava i provoda, dobro je imati „na klik“ pomoć barem za fakultetski dio života.

  1. Hrvatski jezični portal

Hrvatski jezični portal je prva internetom distribuirana rječnička baza hrvatskoga jezika, koji je besplatno dostupan od lipnja 2006. godine. Prikaz rječničkog članka podijeljen je na šest modula (osnovni gramatički podaci, definicija, sintagma, frazeologija, onomastika i etimologija). Rječnička baza ima više od 116 000 osnovnih riječ i stalno se nadopunjuje. Jednostavno upišete riječ u tražilicu i dobit ćete sve podatke o njoj. Možete skinuti i rječnik uz prethodno skidanje posebnog fonta.

  1. Hrvatski pravopis

Online pravopis organiziran u tri dijela. Klikom na „pravila“ otvara vam se sadržaj pravopisa, još jedan pokret i imate pristup onom pravopisnom pitanju koje vas zanima. Drugi dio je rječnik  u kojem se nalaze samo riječi s kojima je povezan kakav pravopisni problem. Treći dio je pojmovnik. Donosi vam abecednim redom sve pravopisne pojmove i njihove definicije.

  1. Ispravi.me

Kopirate svoj tekst i zalijepite ga na praznu površinu na stranici, jedan klik i tekst vam je ispravljen. Sve pravopisne greške će biti označene i ponuđena točna rješenja.

  1. Hrčak

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima. Korisnicima omogućuje lagano pronalaženje časopisa i radova prema abecedi ili prema području znanosti.

5.Google Scholar

Google Scholar je stranica pomoću koje možete pronaći pouzdane podatke i stručnu literaturu. Osim toga, na toj stranici možete pronaći i sažetke knjiga i članke, a uvelike vam je sužen rezultat Google pretraživanja.

 

Autor: Treci.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});