fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TWITTER BLOKIRAO DESETKE TISUĆA PROFILA: QAnon pristaše više svoju teoriju neće moći širiti na ovoj mreži

Autor: dnevno.ba

Kako je i najavljeno, Twitter je od petka blokirao više od 70.000 profila koji su prvenstveno bili posvećeni dijeljenju QAnon sadržaja nakon prošlotjednih nemira u Washingtonu i upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u zgradu Kongresa.

“S obzirom na nasilne događaje u Washingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo u petak poslijepodne suspendirati tisuće profila s kojih se prvenstveno dijelio QAnon sadržaj”, objavio je Twitter u ponedjeljak navečer.

“Ti profili sudjelovali su u dijeljenju štetnih sadržaja povezanih s QAnonom i prvenstveno su bili posvećeni širenju teorija zavjere”, dodaju.

Pristaše QAnona širili su na društvenim mrežama neutemeljene tvrdnje da se Trump tajno bori protiv seksualnih predatora, među kojima su ugledni demokrati, holivudske zvijezde i saveznici “duboke države”, navodna tajna mreža utjecajnih ljudi koja pokušava upravljati državom mimo legalne vlasti.

QAnon je neutemeljena teorija zavjere koja se počela širiti u listopadu 2017. godine, kad je anonimni korisnik koji se potpisivao kao “Q”, tvrdeći da ima insajderska saznanja o administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa, počeo objavljivati različite teorije o tajnom ratu Trumpa protiv elita koje štuju sotonu, kontroliraju svijet i trguju djecom u svrhu seksualnog iskorištavanja. S vremenom se QAnon proširio po svijetu i prilagodio teorije zavjere različitim područjima.

 

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});