fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: pixabay

Twitter uklonio oznaku ‘medij koji financira vlada’ s BBC-a, NPR-a i CBC-a

Autor: Dnevno.ba/Hina

Twitter je uklonio oznake o državnom financiranju ili povezanošću s državom s računa raznim medijskih organizacija u petak, piše Reuters.

Twitter je uklonio oznaku medij koji “financira vlada” s računa američkog Nacionalnog javnog radija (National Public Radio – NPR), BBC-a i kanadskog CBC-a.

Uklonjena je i oznaka “medij povezan s kineskom državom” s računa kineske novinske agencije Xinhua i računa novinara koji rade za takve medije.

Prvi su od 2020. spomenutu oznaku dobili računi kineskih državnih medija i njihovih urednika te nekih ključnih vladinih dužnosnika, a mediji poput NPR-a i CBC-a dobili su oznaku tek ranije ovog mjeseca.

Zbog toga su NPR i CBC prestali objavljivati na svojim Twitter računima, argumentirajući da dodijeljena oznaka ne opisuje točno njihov status.

U prošlotjednom intervjuu za BBC, milijarder, vlasnik Twittera Elon Musk rekao je da Twitter pokušava biti “precizan” te da razmatra mogućnost promjene oznake.

“Naš cilj je jednostavno biti što istinitiji i točniji. Prilagođavamo oznaku u ‘javno financiran’ (medij), što je nešto čemu se teško usprotiviti”, kazao je Musk.

Twitter, NPR, CBC i BBC nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar o uklanjanju oznake.

Twitter je u četvrtak također uklonio plavu kvačicu s profila tisuća ljudi, uključujući slavne osobe, novinare i istaknute političare poput Hillary Clinton.

Među onima koji su izgubili svoje značke su i bivši američki predsjednik Donald Trump, suosnivač Microsofta Bill Gates i zvijezda reality TV programa Kim Kardashian.

Autor: Dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});