fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Velika većina korisnika Twittera glasala za to da Elon Musk napusti čelnu dužnost

Autor: dnevno.ba

Većina sudionika ankete koju je Elon Musk organizirao putem Twittera glasala je u ponedjeljak za to da poduzetnik napusti vodstvo društvene mreže i odstupi s mjesta izvršnog direktora.

Oko 57 posto od više od 17 milijuna ispitanika izjasnilo se za odlazak Muska, koji je rekao da će poštovati rezultat, ali zasad nije reagirao.

– Trebam li otići s čela Twittera?, upitao je milijarder u noći na ponedjeljak na društvenoj mreži.

– Poštovat ću rezultate ove ankete, obećao je.

U prepisci s korisnikom Twittera Musk je rekao da nije odredio nasljednika potvrdivši to u nizu dodatnih tweetova. U drugoj poruci je naveo da je platforma “na brzom putu prema stečaju”.

Nakon preuzimanja platforme krajem listopada vlasnik Tesle i Space X-a potaknuo je brojne polemike kada je otpustio polovinu osoblja Twittera, ponovno otvorio zatvorene profile, zatvorio profile novinara i htio uvesti pretplatu. Uz to je smijenio cijeli upravni odbor, raspustio povjereničko i sigurnosno vijeće i donio niz kontroverznih odluka o moderiranju, uključujući dopuštanje nekih suspendiranih računa poput onih repera Kanyea Westa i Donalda Trumpa da se vrate na stranicu. West, sada poznat kao Ye, ponovno je suspendiran zbog antisemitskih izjava, dok bivši američki predsjednik još uvijek tvita sa svog vraćenog računa.

Twitter je u nedjelju objavio da se korisnici više neće moći povezivati s konkurentskim mrežama poput Facebooka, Instagrama, Mastodona i Truth Sociala, društvene mreže Donalda Trumpa.

Osebujni milijarder je poslije rekao da će za sve “veće promjene politike” tražiti mišljenje korisnika putem ankete.

Za sada ostaje nejasno hoće li i kada šef SpaceX-a i Tesle predati svakodnevno vođenje diva društvenih medija, kojeg je kupio u ugovoru vrijednom 44 milijarde dolara.

Posljednjih dana milijarder je također nadgledao obustavu, a potom i ponovnu aktivaciju brojnih novinarskih računa zbog njihovog izvještavanja o njemu nakon obustave Twitter računa @ElonJet, koji je koristio javno dostupne podatke za automatsko praćenje Muskovog privatnog zrakoplova, račun za koji je ranije rekao da ga neće ukloniti zbog svojih uvjerenja o slobodi govora.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});