VIDEO: Google Assistant čitat će vam članke na 42 jezika

Autor: Dnevno.ba

Google je predstavio novu značajku za svog virtualnog asistenta, od sada će vam Google Assistant čitati članke na 42 jezika, a može ih prethodno i prevesti, piše portal Racunalo.com.

Google je na CES-u predstavio novu značajku svog virtualnog asitenta. Riječ je o značajki Read it, koja omogućuje Google Assitant-u da čita članke s web stranica na čak 42 jezika. Značajka Read It trenutno je još u razvojnoj fazi, a moći ćete ju koristiti kada god imate tekst na zaslonu.

Značajka pretvara tekst u govor i čita ga prirodno, sličnije čovjeku. Članak koji čitate mora biti otvoren u aplikacijama Google, Google Chrome ili Google News. Za sada Read it značajka nema podršku za vanjske aplikacije.

Prema riječima Davida Kadoucha, iz Google-a, moći ćete i najprije prevesti pa onda pročitati tekst. Doduše, kako je značajka u razvojnoj fazi se to još malo ‘šteka’, tako da ćemo se morati još malo strpiti da sve proradi kako treba. Kako vam se ovo čini? Hoćete i koristiti ovu značajku? Koristite li inače Google asistenta?

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI