fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Maturantica Melika Lošić na najprestižnijim tehnološkim natjecanjima

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Za Meliku Lošić ste sigurno već imali prilike čuti. Ona je maturantica srednje škole u Sarajevu, dolazi iz Zenice. Nakon niza uspjeha na međunarodnim natjecanjima, ona se već priprema za sljedeće.

„Prvo natjecanje na kojem sam bila je globalna runda World Scholars Cup, koje je održano u Barceloni u srpnju ove godine. Tu sam osvojila tri zlatne i dvije srebrene medalje“, kaže Melika, a to joj je ujedno osiguralo plasman na natjecanje pod organizacijom Yale univerziteta u Americi.

Nedavno se vratila iz Južne Amerike, s najprestižnije nacionalne olimpijade „Mostratec“.

„To je zapravo svjetska olimpijada u kojoj mladi predstavljaju projekte iz nauke i tehnologije, odnosno svoje inovacije. Moj projekt je bio primjena aktivne i pasivne infracrvene termografije za detekciju oštećenja i imperfekcija u cijevima. Pokušala sam naći alternativni način za detekciju oštećenja na cijevima jer je to dosta veliki problem, a moja metoda ima dosta prednosti u odnosnu na sadašnji sistem.“

Kako navodi, u Zenici često imaju problem s grijanjem i cijevima, što je motiviralo da počne raditi na ovoj vrsti projekta. Melikin projekt je zauzeo drugo mjesto, što je čini mnogo sretnom. Kako kaže ovo je uspjeh i za našu državu, a i za nju osobno.

Melika ima ponovo priliku biti jedina predstavnica Bosne i Hercegovine na natjjecanju u Yale univerzitetu. Trenutno je u potrazi za sredstvima, vremena je malo. Podržimo mladu i ambicioznu srednjoškolku da sebe i našu državu još jednom ponosno predstavi na prestižnom natjecanju.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});