Vlasnik Nove TV i N1 kupio Tele2 Hrvatska za 220 milijuna eura

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - United Group, jedna od najvećih globalnih investicijskih kompanija, kupio je telekom operatera Tele2 Hrvatska za 220 milijuna eura i time povećao svoj portfelj u Hrvatskoj u kojoj u svom vlasništvu ima Novu TV i N1 televiziju te Sport klub, čime drži najširu mrežnu pokrivenost u regiji. S globalnom OTT uslugom ima 3,87 milijuna pretplatnika u 1,8 milijuna domova i više od 4500 zaposlenih, kojima se od sada pridružio i Tele2 Hrvatska.

„Akvizicija tvrtke Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskom uslugom“, istaknula je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe. Iz grupe ujedno najavljuju i skoru kupnju Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj.

Iz Tele2 Hrvatska podsjećaju da su prošle godine prvi puta dosegnuli brojku od milijun korisnika, a godinu su završili s više od 200 milijuna eura prihoda.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI