fbpx

VRIJEDI ZNATI: Samsungova S olovka mogla bi se koristiti i za Galaxy Fold 3

Autor: dnevno.ba

Kompanija Samsung navodno razmišlja da napravi promjene kada je riječ o njenoj S Pen olovci kako bi se ona mogla koristiti za budući smartphone Galaxy Fold 3.

Glasine su govorile da će Galaxy Fold 2 na tržište stići sa S Pen olovkom, ali se to nije dogodilo. Međutim, izvori tvrde da Samsung namjerava ponovo pokušati te olovku prilagoditi trećoj generaciji Galaxy Folda tako što će u njenoj izradi koristiti drugačiju tehnologiju,

Galaxy Note koristi elektromagnetnu rezonansu (EMR) koja funkcioniše pasivnom olovkom te je jeftinija, ima dobru preciznost i nisku latenciju u poređenju s Active Electrostatic Solution (AES) olovkama.

Međutim, Samsung ima problema da kombinuje EMR tehnologiju i Ultra Thin Glass (UTG) staklo, zbog čega S Pen olovka nije došla sa Foldom 2. Ako se taj problem ne riješi, Samsung bi mogao preći na AES.

AES nema određene probleme karakteristične za EMR te nudi gotovo savršenu preciznost i podržava prepoznavanje okretanja kao što je slučaj s Microsoftovim Surface tabletima i Appleovim iPadima. S Pen prepoznaje okretanje, ali nije savršena.

Analitičari tvrde da će Samsung uvostručiti debljinu UTG-a kako bi izdržao pritisak vrha olovke.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI