fbpx
Ilustracija: Pixabay

YouTube napokon donosi važnu opciju za iPhone

Autor: Dnevno.ba

U šestom mjesecu prošle godine, YouTube je uveo način rada “Slika u slici” (PiP) za Premium pretplatnike na iPhone i iPad uređaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Više od godinu ova je funkcija bila dostupna samo Premium korisnicima u SAD-u, ali sada napokon postaje dostupna za korisnike diljem svijeta.

YouTube je sada objavio da se funkcija, odnosno način rada “Slika u slici” uvodi za sve uređaje iPhone uređaje širom svijeta koji koriste iOS 15.0 ili noviji, kao i za sve iPad uređaje širom svijeta koji koriste iPadOS 15.0 ili noviji.

Tako će od sada korisnici YouTube Premiuma širom svijeta moći reproducirati sadržaj sa YouTube-a u modu “Slika u slici” na svojim iPhone i iPad uređajima, što znači da mogu gledati videozapise u malom, plutajućem prozoru dok istovremeno rade neke druge stvari na telefonu, kao što je listanje Instagrama, pisanje poruka itd.

Međutim, za korisnike koji nemaju Premium račun, ova opcija će biti dostupna besplatno samo u Sjedinjenim Američkim Državama i to samo za nemuzički sadržaj. Dakle, svi oni koji žele slušati muziku na YouTube-u preko režima “Slika u slici” morat će se pretplatiti na YouTube Premium.

Dakle, ako posjedujete iPhone ili iPad, koji rade na iOS-u 15.0 ili iPadOS-u 15.0 i korisnik ste YouTube Premium usluge, uskoro možete očekivati da dobijete funkciju “Slika u slici”, piše Bajtbox.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI