fbpx

ZA SVE ONE ŠTO SE VOLE IGRATI SVOJIM STAMBENIM PROSTOROM, EVO PAR SAVJETA! Kako urediti dom da djeluje otmjenije i elegantnije?

Autor: Direktno.hr

U idealnom svijetu svi bismo na raspolaganju imali profesionalnog dizajnera koji bi naš životni prostor uredio tako da odiše udobnošću, luksuzom i sofisticiranošću. Nažalost, stvarnost je takva da si rijetki to mogu priuštiti.

Srećom, postoje načini kako dobiti prilagođen i vrhunski izgled interijera bez velikih troškova. Uz nekoliko jednostavnih prilagodbi i tehnika, možete stvoriti elegantan i luksuzan prostor uz minimalna ulaganja.

Pomiješajte teksture

Kauč, stolica, jastuci i zavjese od iste tkanine i teksture učinit će prostor dosadnim i bezličnim.

Kako biste prostoru udahnuli život, jednostavno dodajte jastuke različite teksture i veličine. Čak i ako ne volite boje, dodavanje samo nekoliko nijansi koje su mala varijacija neutralnih koje već imate, oživjet će prostor. Isprobajte svijetlu senf boju, prljavo – ružičastu ili nježnu ljubičastu ako niste dovoljno hrabri za veće promjene.

Dodajte cvijeće

Ne trebate veliki i skupi aranžman da biste prostoru dodali luksuz. Jednostavan (i jeftin) buket iz trgovine može biti sve što trebate za dodavanje sofisticiranosti. Osim toga, sve je u tome kako rasporedite cvijeće i vazu u koju ih slažete.

Prvo odvojite buket po vrsti stabljike, a zatim stvorite nekoliko malih aranžmana koje ćete rasporediti po svom domu. Trošak je minimalan, a utjecaj na dom ogroman.

Utjecaj zastora

Mnoge luksuzne i skupe kuće imaju visoke stropove i obilje prirodnog svjetla.

Zavarajte oko i postignite skupocjen izgled prostorije tako što ćete zavjese objesiti što je moguće više stropu – nikada izravno iznad okvira prozora. To će privući pogled i dati izgled uzvišenijeg prostora. Dodajte prozirne zavjese kako biste omekšali svjetlo koje ulazi i ispunili sobu toplinom koja je ugodna i djeluje elegantno.

Ne zaboravite na tepih

Tepih, ne samo da “okuplja“ namještaj već i postavlja temelje za ostatak prostorije. Tepih dodaje prijeko potrebnu toplinu, teksturu i boju, a što je veći tepih (i više vašeg namještaja možete udobno uključiti u njega), prostor će djelovati prilagođenije i luksuznije.

Novi stari okviri

U stanu vjerojatno imate više uokvirenih slika koje više ne odgovaraju vašem stilu. Jeftina limenka boje u spreju pomoći će u osvježavanju starih okvira, dok sa samim umjetničkim djelom možete postati kreativniji.

Okušajte se u slikanju jednostavnog apstraktnog oblika ili se okušajte kao umjetnik i dopustite svojoj kreativnosti da se iskaže.

Manje je više

U nedoumici zapamtite da je manje obično više. Nekoliko elegantnih, kvalitetnih komada, učinit će da vaš prostor izgleda elegantnije u odnosu na obilje nekvalitetnih komada.

Isto se može reći i za dekor – odaberite nekoliko istaknutih ukrasa koji će efektno ukrasiti prostor.

 

Autor: Direktno.hr

ZADNJE VIJESTI