fbpx

ZAVRŠNA FAZA PREGOVORA Milijarder Elon Musk kupit će Twitter

Autor: Dnevno.ba

Twitter je u završnoj fazi pregovora o prodaji milijarderu Elonu Musku, potvrdili su neimenovani izvori Bloomberg i New York Timesa.

Neimenovani izvor je Blumbergu rekao i da Twitter radi na definiranju uvjeta transakcije i da bi dogovor mogao biti postignut „već danas ako pregovori prođu glatko“.

New York Times je naveo da je upravni odbor Twittera pregovarao s Muskom danas do ranih jutarnjih sati o njegovoj 46,5 milijardi dolara vrijednoj ponudi za kupovinu kompanije, prenosi FoNet.

“Dvije strane su razgovarale o detaljima, uključujući rokove za zaključenje bilo kakvog potencijalnog posla i sve naknade koje bi bile plaćene, uključujući i situaciju u kojoj bi sporazum bio potpisan, a zatim propao”, rekli su izvori New York Timesa.

Razgovori su, kako podsjeća taj dnevni list, uslijedili nakon sastanka upravnog odbora Twittera u nedjelju ujutru na kojem se razgovaralo o Muskovoj ponudi, a prekretnica je, kako navode njihovi izvori, uslijedila pošto je Musk formalno preuzeo obvezu financiranja eventualnog preuzimanja kapitala Twittera po cijeni od 54,2 dolara po akciji.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI