fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: N1

Konaković o Izetbegoviću: Teško mi ga je gledati tako nemoćnog

Autor: Dnevno.ba

Bakir Izetbegović, lider SDA, sinoć je, gostujući u Pressingu na N1, a odgovarajući na pitanje da li će opet u koaliciju sa HDZ i SNSD, otkrio šta zamjera opoziciji. Između ostalog, optužuje ih da se okupljaju u trojke i šestorke samo kako bi razgrabili plijen. Elmedin Konaković, lider NIP-a je reagovao i kazao: “Teško mi ga je gledati tako nemoćnog.”

Izetbegović je u gostovanju na N1 izjavio kako će, ukoliko SDA pobijedi na izborima, ući u koaliciju sa drugim pobjednicima, ali to je ujedno bio i uvod u njegovo obrušavanje na opozicione stranke.

“Tu ćemo gledati da jačamo probosanski front – da se ne zbija volja 60 posto glasača u jednu bošnjačku trećinu. To je plan sa spregom Dodik – Čović, da imaju dvije trećine sa 40 posto glasova, a da 60 posto se zbije u jednu trećinu. Zato se ja pomalo ljutim na ljevičarske stranke, na građanske, na probosanske patriotske stranke – zašto sa SDA ne krenu u tom smjeru? Hajde da jačamo probosanski front, da privućemo još Srba i Hrvata na jednoj dobroj evropskoj politici”, naveo je Izetbegović.

Dodao je da se svi u politici bore isključivo za vlast, pa tako i oni koji izlaze iz SDA.

“Znate li koliko bi pozicija i plijena oni dobili ako izbace jednu SDA iz vlasti. To je jedini razlog što to oni rade i što se udružuju u trojke, šestorke itd. Ja ih zovem da branimo zemlju u ovom času, sada se kroji sudbina našoj djeci i unucima a oni gledaju ziheraški kako da izbace SDA, da nas natjeraju da prođemo kroz političko minsko polje, a to dobiti neće”, bio je kategoričan lider SDA.

Konaković: “BiH trpi zbog umornog vozača za kormilom”
No, lider NIP-a Elmedin Konaković iznio je svoju stranu priče. Kaže, pozicije u SDA su imali već, a njegovog mu bivšeg stranačkog šefa postaje sve teže slušati.

“Već nekoliko posljednjih nastupa iskoristio je da govori o meni. U jednom od njih nabrojao je Zvizdića, Čamparu i mene, koji smo imali najbolje pozicije u SDA, a on navodi kako smo je zbog pozicija napustili. Postaje ga sve teže slušati. On stalno govori kako je nekome nešto dao – predstavlja se kao da je stranka njegovo privatno vlasništvo i naslijeđe, a najviše pogodujući ljudima poput Dodika i Čovića”, rekao je Konaković za N1.

Osvrnuo se i na procese koji su u toku, dodavši kako država BiH gubi mnogo sa liderom poput Izetbegovića.

“Njegov pogled na život u BiH je nerealan, a on je trenutno najodgovorniji za procese u BiH sa naše “probosansko-hercegovačke strane”. Teško mi ga je gledati tako nemoćnog, tako umornog, bez energije, kako stalno traži neke alibije za procese u BiH koji nisu dobri. Država BiH trpi mnogo jer imamo tog umornog vozača za kormilom”, izjavio je Konaković.

Osvrnuo se i na pozive Izetbegovića za okupljanjem koje je iznio gostujući na N1, za šta Konaković navodi da ne zna šta je prijedlog Izetbegovića oko kojeg trebaju da se okupe, te da bi ga možda i podržali kad bi imao hrabrosti da kaže svoju viziju BiH, donosi N1.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});