fbpx
Foto: Guliver

Korisnici Twittera uputili kritike Elonu Musku zbog prijedloga za mir u Ukrajini

Autor: dnevno.ba

Korisnici Twittera, među njima i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, kritizirali su najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska nakon što je dao svoje prijedloge za mir u Ukrajini.

Musk je jučer pitao korisnike te društvene mreže da glasaju o njegovom prijedlogu za mir u Ukrajini.

Milijarder rođen u Južnoafričkoj Republici predložio je ponavljanje glasanja u regijama koja je Moskva anektirala, ovaj put uz nadzor Ujedinjenih naroda, nakon čega bi se Rusija povukla u slučaju negativnog rezultata.

Musk je predložio i da Krim formalno postane dio Rusije, kao što je bio od 1783. do greške sovjetskog čelnika Nikite Hruščova. U spornoj objavi pozvao je i na opskrbu Krima vodom te na neutralni status Ukrajine.

Vlasnik Tesle ubrzo je dobio odgovor od tisuća korisnika društvene mreže, među njima i od ukrajinskog predsjednika

– Kojeg Elona Muska preferirate?, tvitao je Zelenski, parodirajući Muskovo pitanje i ponudivši odgovore: onog koji podržava Ukrajinu i onog koji podržava Rusiju.

Muska je napao i legendarni ruski šahist, protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina s hrvatskom adresom Gari Kasparov.

– Ovo je moralni idiotizam, ponavljanje propagande Kremlja, izdaja ukrajinske hrabrosti i žrtve, napisao je šahist.

Musk mu je odgovorio kako je on Ukrajini dao Starlink i pritom izgubio 80 milijuna dolara, a sebe i SpaceX stavio pod ozbiljan rizik ruskog kibernetskog napada, referirajući se na svoj sustav satelita koji je Kijevu olakšao komunikaciju te na svoju tvrtku koja nudi i razvija svemirsko putovanje.

– Što si ti napravio osim što si tvitao, pitao je milijarder Kasparova.

Najžešći odgovor Musk je dobio od ukrajinskog veleposlanika u Njemačkoj na odlasku Andrija Melnika.

– J*** se je moj vrlo diplomatski odgovor tebi, @elonmusk, napisao je Melnyk koji je u srpnju kritiziran jer je branio kontroverznog ukrajinskog nacionalističkog čelnika iz vremena Drugog svjetskog rata Stepana Banderu.

U pokušaju obrane svog stava Musk je kasnije objavio da bi Rusija napravila potpuno mobilizaciju radi obrane Krima, što bi rezultiralo razaranjem na obje strane.

Rusija ima tri puta više stanovnika Ukrajine, pa pobjeda Ukrajine nije izgledna u totalnom ratu. Ako marite za ukrajinski narod, zagovarajte mir.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI