fbpx
Foto: Kolaž-Dnevnik.ba

VJEŠTO IZBJEGAVANJE SUDSKIH PROCESA: Mahmuljin u Turskoj umjesto u zatvoru. Dudaković vozi automobil, ali ne može pratiti suđenje. I Topalović odgodio

Autor: Dnevno.ba

U posljednje vrijeme sve je više slučajeva u kojima bošnjački vojni prvaci ne prisustvuju sudskim procesima ili pak odgađaju izvršenje presuđene im kazne, piše Dnevnik.ba

Suđenje Atifu Dudakoviću i drugima odgođeno je zbog navodne nemogućnosti prvooptuženog da prati suđenje. Tijekom korone proces je dvije godine bio u zastoju, da bi se na proljeće tek kratko nastavio, bez ikakvog pomaka, do nove odgode. Premda nije sposoban pratiti suđenje, Dudaković je sposoban voziti automobil, o čemu smo izvijestili.

Suđenje Ćamilu Ramiću i drugima odgođeno je pak zbog upitne sposobnost Mehmedalije Topalovića, jednog od suoptuženika, da prati suđenje. Sve do listopada čekat će se na novo vještačenje. Posljednje ročište održano je u travnju.

Sakib Mahmuljin osuđen je pravomoćno na osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina. Četiri mjeseca kasnije, umjesto u zatvor, otišao je u Tursku, navodno na liječenje. Njegova odvjetnica udostojila se informirati Sud BiH o tome tek pošto je dotični napustio Bosnu i Hercegovinu.

U posljednje vrijeme sve je više slučajeva u kojima bošnjački vojni prvaci ne prisustvuju sudskim procesima ili pak odgađaju izvršenje presuđene im kazne.

Bez namjere da bez dokaza optužujemo za nečasne radnje, odlučili smo samo prikupiti u jedan tekst nekoliko najrecentnijih primjera.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI