fbpx

7 vrijednosti koje su bile zapisane u braniteljskim glavama!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Na portalu kamenjar.com objavljen je tekst branitelja HV-a Deana Rostohara, koji u svom tekstu naslovljenom sa “Jesmo li se za to borili“ iznosi neka svoja promišljanja u svezi današnjih predstavnika vlasti u RH koji čini sve ono protiv čega su Branitelji odista išli u rat, kako bi zaštitili sebe i svoje pozicije podređujući svekolike državne interese i vrijednosti svojim osobnim interesima. Odista je naslov njegova promišljanja intrigantan i trebao bi nas sve potaknuti na razmišljanje dok bi prozvanim predstavnicima vlasti trebao utjerati strah u kosti jer autor teksta na kraju svog promišljanja napominje kako je opet spreman krenuti u neki novi Domovinski rat kako bi obranio svoju jedinu i vječnu Domovinu koja je u većim okovima nego li je bila okovana velikosrpskom agresijom.

Može li se promišljanje hrvatskog Branitelja Deana Rostohara primijeniti i na susjednu državu BiH,a poglavito na krajeve u kojima je većinski hrvatski živalj, u kojoj je hrvatski narod omalovažen i obezvrijeđen na svakom koraku. No, prije razlaganja tog pitanja potrebito je racionalno raščlaniti razloge zbog čega je nekoliko tisuća istinskih razvojačenih Branitelja HVO-a, (ne više premda ih se navodi 37 000 koncem Domovinskog rata u BiH), među kojima je bila i moja malenkost išlo u rat stavljajući na kocku svoj život, dijelove svoga tijela, svoju psihu, žrtvujući ljubav svojih najmilijih koji su premda u velikoj manjini tražili od svojih supruga, očeva, sinova i braće da ne daju svoju glavu za nekoga tko to nije zaslužio, jer konačno svi će biti jednako krivi za rat a oni od njega neće dobiti ništa osim puščanog zrna, granate, gubitka dijelova tijela, ili bolesti psihe, a konačno za koga? Zašto?

1.Najveći broj istinskih Branitelja HVO-a u BiH (borbene postrojbe) je pošlo u rat kako bi obranili svoje napadnute hrvatske krajeve, a ne kako bi otimali tuđe.

2.Najveći broj hrvatskih Branitelja HVO-a iz BiH je išlo u rat kako bi zauvijek u ropotarnicu-smetlište povijesti poslali zvijezdu petokraku i sve implikacije koje se vežu uz nju (provođenje lustracije, zabrana slavljenja svih obljetnica komunističke i zločinačke Jugoslavije, te zabranu prekrštavanja komunizma u anti-fašizam jer je to isti k…c a različito pakiranje i to još podmuklije i gore),

3.Zabranu obezvrjeđivanja i omalovažavanja Domovinskog rata Hrvata u BiH,

4.Zabranu obezvrjeđivanja i omalovažavanja Svete Katoličke i Apostolske crkve u Hrvata,

5.Zabranu korupcije,nepotizma,rodijaštva, te stranačkog i svakog drugog uhljebljivanja podobnih kadrova u svim JP u BiH,

6.Zabranu prodaje u bescjenje prirodnih resursa stranim lešinarima bez ikakve javne procedure i natječaja,

7.Zabranu bogaćenja političkih elita i njihovih poslušnika iz svih sfera gospodarstva na krvi domoljubnog katoličkog puka i na krvi Branitelja.

Ovih 7 vrijednosti su bile zapisane u braniteljskim glavama kao 7 Božjih zapovijedi kada su krenuli s puškom braniti svoja ognjišta. No,što su od ovih 7 Božjih zapovijedi konačno uspjeli obraniti? Nisu uspjeli obraniti na žalost niti jednu jer za svaku ovu neobranjenu Božju zapovijed postoje logični odgovori.

1.Branitelji su branili svoja ognjišta koja nisu uspjeli obraniti u cijelosti jer je netko odredio drugačije. Cijela hrvatska područja koja su prije Domovinskog rata bila hrvatska dana su drugima, poput Posavine, doline Neretve u cijelosti, dijelova srednje Bosne.

2.Zvijezdu petokraku Branitelji nisu poslali u ropotarnicu-smetište povijesti, već zapravo ona Branitelje šalje sve više u ropotarnicu-smetište povijesti. Kada nisu oni nju hoće ona njih što je vidljivo na svakom koraku.

3.Domovinski rat hrvatskog naroda se u BiH se obezvrjeđuje i omalovažava na svakom koraku što zorno pokazuje presuda nepravednog međunarodnog suda u Haagu koja na velike zatvorske kazne osuđuje hrvatske generale HVO-a od kojih je jedan od najčasnijih sinova hrvatskog naroda u BiH i RH General Slobodan Praljak digao ruku na sebe zbog nepravde koja je učinjena njemu, ostalim generalima te hrvatskom narodu u globalu u BiH i RH, te proglašavanje HR H-B te HVO-a „zločinačkom tvorevinom“ odnosno HVO-a “zločinačkom postrojbom“. Obezvrjeđuju se i omalovažavaju razvojačeni Branitelji HVO-a bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu kao najčasniji sinovi državi BiH jer im se ne daju njihova zaslužena prava Branitelja.

4.Na svakom koraku se obezvrjeđuje i omalovažava Sveta Katolička i Apostolska crkva u Hrvata premda bez ikakvog razloga jer istina je uvijek progonjena a crkva u Hrvata kao istinski promicatelj vječne istine; Božje istine mora biti progonjena od Sotone i njenih slugu koji su se od završetka Domovinskog rata nakotili u velikom broju jer ih nije imao tko potamaniti.

5.Na svakom koraku imamo korupciju,nepotizam,rodijaštvo te uhljebljivanje po stranačkom i rodijačkom ključu podobnih kadrova dok oni koji ne pripadaju tom miljeu mogu samo lajati na mjesec ili pakirati kovčege kupujući kartu u jednom smjeru. Ta pojava je jednako zastupljena u svim gradovima i mjestima koje većinski naseljavaju Hrvati u BiH. U Širokom Brijegu, Mostaru (desna obala Neretve), Tomislavgradu, Livnu, Grudama, Posušju, Ljubuškom, Čitluku, Neumu (premda je Neum postao upitan po brojnosti hrvatskog naroda), Čapljini, te svim drugim gradovima i mjestima u kojima Hrvati čine većinu.

6.Na svakom koraku imamo prodaju u bescjenje prirodnih resursa i bogatstava hrvatskog naroda, rude boksita koja nemilice odlazi bez ikakva nadzora kamionima iz Hercegovine, prodaja struje, šuma, dok su sve grane poljoprivrede i privrede svjesno uništene zbog nečijeg dobro plaćenog naloga ispod stola. Sjetimo se samo svjesno uništene proizvodnje duhana i duhanskih proizvoda,smilja, te bilo koje druge zdrave poslovne inicijative u Hercegovini. Nitko od odgovornih ne nudi odgovore ljudima. Zašto i zbog čega su uništili ono od čega je hrvatski narod u Hercegovini živio stoljećima i od čega je mogao i dalje živjeti umjesto da se iseljava.

7.Svi smo svjedoci nezakonitog i ničim utemeljenog bogaćenja političkih elita i njihovih poslušnika u svim sferama gospodarstva koji na krvi domoljubnog i katoličkog puka Hercegovine te krvi Branitelja stječu enormna bogatstva, kao da će živjeti vječno, svojim radnicima koji su većinski postali robovi daju mizeriju od plaća u visini od kojih 600-700 KM mjesečno a izrabljuju ih kao konje. Od takvih treba izdvojiti trgovačke lance u Hercegovini do jednoga, te kladionice koji stječu velika bogatstva koja proširuju kupnjom nekretnina u RH i diljem svijeta a netko tko im donosi ta bogatstva ne može djecu sad na jesen opremiti u školu a ni pripremiti zimnicu.

Jesmo li se za to borili Branitelji? Jesmo li za to prolijevali svoju krv, davali dijelove svoga tijela ili svoju psihu? Da bi dopustili tim svekolikim sljedbenicima sotonske zvijezde petokrake koji su se preobukli u novo ruho antifašizma po uobičajenoj špranci “ja tebi ti meni“ da nas porobljavaju i taru gore nego veliko Srbi i četnici ili islamski fundamentalisti, u vrijeme Domovinskog rata, a nije ih bilo nigdje kada ste se bradati i iscrpljeni vraćali sa ratnih terena u Široki Brijeg ili bilo gdje drugdje gdje su vas kao ozebli sunce čekali vaši najmiliji?

Jesmo li se borili da nečija druga djeca iz našeg susjedstva vozaju najbjesnije automobile do kasno u noć opijeni svim vrstama opijata, alkoholom, ubijajući našu i vašu djecu koja se mirna vraćaju iz noćnog izlaska dok u zajednici njih nekoliko u svojim Golfovima II, mole krunicu,ili dok pješice idu u Međugorje na zavjet našoj Majci i Odvjetnici Gospi, dok ih njihovi roditelji sa strepnjom očekuju premda ujutro moraju rano na posao u trgovinski centar ili kladionicu kako bih netko prcao ne dajući im mira ni odmora niti jedne sekunde?

Jesmo li se borili za to da ama baš svaki kandidat visoko pozicioniranog političara HDZ BiH iz Širokog Brijega ili mjesta sličnog Širokom bude primljen na posao u nekom JP ili školi dok oni drugi koji zadovoljavaju bolje uvjete iz natječaja jer su između ostalog sinovi ili kćeri Branitelja ne mogu primirisati na takva mjesta?

Jesmo li se borili za to da vijence na obljetnicama Branitelja polažu oni koji s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa a vas nema ni blizu takvih događanja jer vas nitko ne zove a i da vas zove čast vam ne bi dozvolila biti s njima na takvim prigodama?

Jesmo li se borili za to da naši duhovni pastiri sa Svetog Oltara u rukavicama svoje riječi umataju u celofan i ne propovijedaju Evanđelje što je Vječna Istina koja se mora govoriti jer je to smisao Evanđelja? Progovarati istinu ma kako ona bolna bila umjesto šutjeti ili je zamatati u celofan.

Jesmo li se borili za to da netko zatvara naša najveća hrvatska poduzeća (poput Aluminija) bez odgovornosti a svatko živ zna tko je odgovoran? ZNA SE!

Jesmo li se za to borili da gledamo kako su najprofitabilnija poduzeća u Hercegovini Gloubtour,Flix bus, Ćićko bus ili Miškić bus koji odvoze iz naših života naše najmilije ostavljajući nas da im mašemo dok nas ruke ne zabole. Dok nam srce ne pukne od tuge?

Jesmo li se borili za to da nam netko od završetka Domovinskog rata j..e majku a mi njihovu nismo premda smo trebali odmah po završetku rata,pa nam njihova djeca koja su se nakotila i već imaju 24 godine nastavljaju j……i našu?

Jesmo li u međuvremenu od završetka Domovinskog rata postali najveće p…e ili smo ostali kakvi smo bili, pritajeni lavovi koji čekaju i osluškuju miris vatre koja se približava?

Jesmo li još uvijek oni mirni, dobroćudni, obični Hrvati koji u jednoj noći postaju razjarene zvijeri kojima željezo, kamen, vatra i voda ne mogu ništa ukoliko krenu na nas i naše najmilije svetinje?

Premda će vas dosta reći: Za koga? Zašto? Ja hoću. Ja želim, a znam i velika većina vas isto. Jer ja vas poznajem zato i ne bježim od vas premda vas ne viđam. Ali znam kako ste tu i čekate kao najspremnija mačka za skok.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI