fbpx

7DNEVNO: Kolinda nam kampanju nastavlja bez svoga Jakiše!

Autor: 7Dnevno

ZAGREB - "Jakove izdrži", rečenica je koja se prometnula u jedan od ključnih slogana kampanje za predsjedničke izbore, aktualne šefice države Kolinde Grabar-Kitarović, koja je, po svemu sudeći, u još jednoj borbi za Pantovčak odlužila intenzivnije angažirarati i svojeg supruga Jakova Kitarovića. Takva odluka zapravo ne čudi, prvi gospodin uživa simpatije u velikom dijelu javnosti, a posebno ga simpatiziraju u HDZ-u. Da je tome tako potvrđuju i gromoglasni pljeskovi i ovacije koje je dosad dobivao na svim skupovima na kojima se pojavljivao sa svojom suprugom.

I dok se HDZ-ovci s Kitarovićem oduševljavaju, on strateški šuti. Njegove izjave prava su rijetkost, a na skupovima pak uz svoju suprugu postojano stoji, također bez da ispusti glas. Stigma koju gospodin Kitarović nosi na svojim junačkim plećima jest da je on skrbnik za obitelj, dok Grabar-Kitarović vodi državu. Iako se dosad stjecao dojam da je on najsnažnija karika njezine kampanje, u njezinom stožeru ovih su dana odlučno prelomili te konstatirali da će gospodin Kitarović morati malo ‘ostati po strani’.

Nemaju ga namjeru intezivnije gurati u kampanju, a osim toga prestat će i s proputovanjima kroz cijelu državu pa će tako svoju suprugu pratiti tek na većim skupovima.

Procjena njezinog tima jest da u posljednjim danima kampanje fokus treba staviti isključivo na Grabar-Kitarović i njezin program, a jednako tako smatraju da je ona ta koja je sada na redu za prikupljanje simpatija, pa je tako konstatirano da Jakov u finišu kampanje jednim dijelom od nje odustaje.

Autor: 7Dnevno

ZADNJE VIJESTI