fbpx

AFERA KOJA TRESE HRVATSKU: U sve upleten i muž bivše predsjednice Hrvatske?!

Autor: dnevno.ba

Istražitelji sumnjaju da je mito od 1,96 miliona kuna poduzetnik Krešo Petek predao šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću na Martinje, 11. novembra 2019.

Proizlazi to iz niza informacija koje su dosad procurile u javnost iz istrage u aferi “Janaf”, u kojoj je, osim Kovačevića i Peteka, uhapšeno još devet osoba.

“Nacional” je objavio da je navodnoj primopredaji mita u Kovačevićevom “klubu”, u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu, nazočio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Prema pisanju “Nacionala”, prostorije “kluba” istražitelji nisu ozvučili niti su u njih postavili kamere, no snimili su prvo Peteka kako ulazi u “klub” s vrećicom PBZ-a u kojoj je, sumnjaju, bilo 1,96 miliona mita koje je Petek podignuo u gotovini istog dana u banci, a onda i Jakova Kitarovića.

– U trenutku kada se, kako sumnjaju istražitelji, predavalo mito, tamo je na privatnoj zabavi bio i Kitarović, a ispred je, dok su istražitelji fotografirali ljude koji ulaze u prostorije u Slovenskoj 9, bilo i Kitarovićevo osiguranje s obzirom na to da je njegova supruga tada još bila predsjednica. Petek je kasnije snimljen kako izlazi bez vrećice – navodi se.

USKOK je, tvrdi “Nacional”, izveo prvorazrednu političku manipulaciju jer bi, znajući da bi morao privesti Kitarovića i još dvadesetak prisutnih, jako naštetio Kolindinoj kampanji za drugi mandat pa nije upao u prostorije “kluba” kada se predavalo mito i uhvatio aktere na djelu, čime bi imao krunski dokaz protiv Kovačevića i Peteka. Odlukom da ne upadne u klub, piše list, utjecao je i na predsjedničke izbore

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI