fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Arhiva

AKCIJA SIPA-e: Poznata imena osmero uhićenih za ratne zločine

Autor: Dnevno.ba

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su jutros osam osoba zbog sumnje da su počinile ratni zločin protiv čovječnosti na području Zijemlja kod Nevesinja 1992. godine.

Ubijeno oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti

Kako Birn neslužbeno saznaje iz Tužiteljstva BiH, uhićeni su Zdravko Kandić, nekadašnji zapovjednik Petog bataljona Nevesinjske brigade, Dragan Đurđić, nekadašnji zamjenik zapovjednika Petog bataljona Nevesinjske brigade te trenutni pripadnik Oružanih snaga BiH, bivši pripadnici Vojske RS Dragan Ivanišević, Goran Došlo i Milan Trifković te bivši rezervni milicioneri Siniša i Mladen Kandić i Dragoslav Aćimović.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je da se radi o osam bivših pripadnika VRS koji su osumnjičeni za zločine nad stanovništvom bošnjačke nacionalnosti s područja Nevesinja.

– Zločini se odnose na ubojstva oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciji u mjestu Zijemlje, među kojima više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece, među kojima i djeca starosti od 15 dana do dvije godine života, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U počinjenom zločinu, ubijene su gotovo cijele obitelji Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve, navedeno je u priopćenju.

Za posmrtnim ostacima 47 žrtava još se traga

Prema priopćenju Tužiteljstva BiH posmrtni ostaci 49 osoba pronađeni, dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još traga.

Podsjetimo SIPA-a je jutros priopćila da su se uhićenja dogodila na području Nevesinja, Gacka, Trebinja, Banje Luke i Sarajeva.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predani postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, javlja HMS.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});