fbpx

AKTUALNA TEMA: Školski sindikati bacili rukavicu HDZ-u – Vladi ZHŽ-a

Autor: Iva Vukšić

ŠIROKI BRIJEG - Da će Vlada ZHŽ-a studentima direktno plaćati stanarinu u Studentskom centru Mostar, samo je šala mala predsjednika Zdenka Ćosića. Neće uplaćivati ništa jer novca nemaju, pa će i taj trošak u budućnosti snositi roditelji. Time će poskupjeti obrazovanje i izgleda da će biti puno lakše kupiti diplomu za 2.000 € po jednoj godini na nekoj "trgovačkoj" školi ili fakultetu, kojih hvala Bogu ima gdje god da okreneš glavu, nego ulagati u znanje, jer ono danas ništa ne znači.

Jučerašnje pismo predsjednice sindikata Vesne Ćorluka samo je vapaj nastavnika i profesora da se uvede red u obrazovanje u županiji i da se u ime razvoja i budućnosti povede računa o jednom stubu društva, što obrazovanje jeste.

U pismu je kazano da država ukupno školstvo vidi kroz političko sluganstvo i politikantsko obrazovanje kroz koje će politika upravljati obrazovnim tokovima, (ne)znanjem u cjelini, te socioegzistencijalnim potrebama djece, obitelji i nastavnika i profesora.

Vlada ZHŽ je u uništenoj županiji pokazala da vedri i oblači, ali da nije sposobna  rješavati bilo kakve društvene probleme, već ih godinama producira i stavlja pod tepih. Vlade postaju sve gore i gore, stanje se pogoršava, a zadnje izjave iz Vlade govore da je spremna represivnim mjerama rješavati prosvjede ukoliko do toga dođe.

Ministrica Mikulić i predsjednik Zdenko Ćosić ne žele razgovarati niočemu, ni o plaćama, toplom obroku, honorarima, devetogodišnjem školovanju (opstrukcija od strane bivše ministrice Helene Lončar, što je ista potvrdila), transparentno zapošljavanje, usavršavanje i mnogo toga još.

“I vrlo naivnima je jasno da im se obraz neće zacrvenjeti od stida što izigravaju važeće zakone na svaki perfidni način koji mogu smisliti” – kazala je Vesna Ćorluka.

Ćorluka je u pravu, jer je do sada HDZ – Vlada ZHŽ imala đon-obraz i trebali bi javnosti kazati gdje su potrošili desetine milijuna konvertibilnih maraka u posljednje četiri godine. To svakako predsjednik Zdenko Ćosić zna.

Autor: Iva Vukšić

ZADNJE VIJESTI