fbpx

Amel Pervan demantirao navode Vlade Marušića i Udruge razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Udruga razvojačenih branitelja HVO-a ŽZH (Vlado Marušić) je na portalu Dnevno.ba objavila svoje priopćenje:

URB HVO ŽZH: Zastupnici HDZ-a BiH odaslali su užasno lošu poruku razvojačenim braniteljima!

U sklopu istoga u nekoliko navrata spomenuto je i moje ime – Pervan Amel. Iznijeto je nekoliko laži.

Pod 1. napisano je, citiram; IZDAJA RAZVOJAČENIH BRANITELJA OD STRANE HAMZE KRKALIĆA I AMELA PERVANA.

“Sada razvojačeni Branitelji i cjelokupna javnost postavljaju opravdano pitanje zašto su pojedini članovi tzv. kampa heroja od kojih valja izdvojiti Hamzu Krkalića, nositelja liste DF za skupštinu ZDK na listopadskim izborima u BiH, i Amel Pervana, slobodnog strijelca, izdali razvojačene Branitelje i potpisali nacrt zakona o pravima Branitelja i članovima njihovih obitelji koji nema sveze s pameću ali s njihovom pameću imaju. Odgovore očekujemo uskoro.

No, šteta je već načinjena pa se sukladno tom usvojenom Nacrtu Zakona o pravima razvojačenih Branitelja formira radna skupina od kojih 30 članova u čijem radu su pored predstavnika oba doma Parlamenta FBiH sudjelovali i predstavnici tzv. “krovnih, temeljnih ili reprezentativnih“ udruga Armije BiH i HVO-a, te dvojica spomenutih članova tzv. “kampa heroja“ Hamza Krkalić i Amel Pervan koji su zabili nož u leđa svim razvojačenim Braniteljima u FBiH jer su usvojili končan tekst zakona koji je danas na stolu županijske skupštine ŽZH”.

Završen citat.

Ja nisam nikakav član, kako se navodi tzv. kampa heroja, već borac ARBiH kojeg su borci iz Kampa Heroja izabrali, kao i Hamzu Krkalića da ih zastupamo u Radnoj grupi za izradu boračkog zakona. Nisam nikakav “slobodan strijelac”, već član Radne grupe imenovan od Vlade FBiH, čije Vam imenovanje šaljem kao dokaz. Nikoga Pervan Amel nije izdao, niti je zabio nož u leđa kako reče gosp. Marušić, već se Pervan Amel borio, i izborio da se u zakonu nađe i javna objava Registra boraca.





Međusobni sukob Vlade Marušića i Drage Grbavca kao predsjednika svojih udruga me ne zanima i neću to komentirati. Ali će gosp. Vlado Marušić na sudu morati dokazati, kako ga je Pervan Amel “životno ugrozio”, pred parlamentom FBiH 23.05.2018. godine. Pervan Amel je bio sudionik svih dosadašnjih boračkih prosvjeda u protekle 4 godine, pa i toga dana. Ali je poznato javnosti, što su zabilježile i razne tv ekipe, da su Vladu Marušića napali branitelji HVO-a.

Nadalje, Vlado Marušić je želio samoinicijativno da uđe toga dana u Parlament, mada smo mi imali određene svoje predstavnike, kao što smo i uvijek radili, uredno dostavljeni i ovjereni spiskovi, prije svake sjednice parlamenta. Toga dana sam na spisku za ulazak u parlament, između nas šestorice, bio i ja. Nadalje, kaže Marušić kako je Amel Pervan bio rado viđen gost i u tzv. “šatoru istine” u Ljubuškom. Da, bio sam gost u šatoru na Bijači samo jednom, a to je za vrijeme februarskih prosvjeda 2018. godine. Želim napomenuti da Radnu grupu za izradu teksta zakona o borcima/braniteljima činilo je dvadeset članova imenovanih od strane Vlade FBiH, što vam šaljem u prilog kao dokaz, a da je branitelje HVO-a predstavljao gosp. Nikica Tomić, a ne Pervan niti Krkalić. Još je mnogo izneseno neistina i tendencioznih mišljenja od strane gosp. Vlade Marušića, ali ne želim ulaziti u međusobni sukob njegove udruge i udruge gosp. Drage Grbavca. Konačno, vezano za cjelokupan tekst, želim naglasiti da će zakon o borcima biti vrlo brzo usvojen i da će stupiti na snagu 01. 07. 2017. godine, i da će se u njemu naći osnovno i najvažnije, a to je javna objava registra branitelja/boraca, sa svim podacima u njemu, i bit će javno dostupan. Jasna mi je medijska hajka na moju malenkost, jer se upravo tog javnog registra mnogi plaše. Istinskim borcima/braniteljima želim poručiti, da se bliži dan kada će se odvojiti žito od kukolja, i kada će se znati, tko je kosio, a tko vodu nosio. Živi bili…

Pervan Amel, Sarajevo, Veteran ARBiH

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI