fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AMERIČKO VELEPOSLANSTVO U BIH: Odgovorne institucije trebaju istražiti korupciju, a ne one koji ju otkrivaju

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH reagiralo je na priopćenje Tužiteljstva BiH u kojem se ističe da je formiran predmet u kojem će ispitati motive i razloge osoba koje putem medija rade na "destabilizaciji pravosudnog sustava".

“Odgovorne i neovisne institucije trebaju istražiti korupciju i zloupotrebu položaja, a ne one koji rade na otkrivanju samih zloupotreba. Slobodni mediji i istraživačko novinarstvo igraju važnu ulogu u obrani javnog interesa u demokraciji”, stoji u reakciji Veleposlanstva SAD-a u BiH na službenom Twitter profilu.

Ova oštra kritika stava Tužiteljstva BiH uslijedila je nako što je iz istog priopćeno da su “u konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Marko Pandža i Nermin Alešević zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 217. KZ BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za kazneno djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz članka 155. KZ RS”.

Javnost je upoznata da se radi o tzv. slučaju “Potkivanje”, u koji je izravno uključen i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Nadalje, iz Tužiteljstva BiH istaknuli su i otvorenu prijetnju za sve one koji “putem medija šalju javnosti negativne poruke o radu pravosuđa s ciljem destabilizacije pravosudnog sustava”, za koje će se “s dužnom pažnjom i u skladu sa zakonom, ispitati motivi i razlozi” za takvo djelovanje.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});