fbpx

AMERIKA ima plan da cijepi djecu od 5 do 11 godina

Autor: Dnevno.ba

Bijela kuća u srijedu je predstavila svoje planove o uvođenju cjepiva za djecu u dobi od 5 do 11 godina, dok čeka odobrenje američke Agencije za hranu i lijekove, piše CNN.

Bidenova administracija osigurala je dovoljnu opskrbu cjepivom za cijepljenje 28 milijuna djece u dobi od 5 do 11 godina i pomoći će u opremanju više od 25.000 pedijatrijskih i primarnih zdravstvenih ustanova, stotina zdravstvenih ustanova u zajednici, kao i desetaka tisuća ljekarni za primjenu injekcija, prema Bijeloj kući.

“Danas Bidenova uprava najavljuje plan kako bi se osiguralo da se, ako se cjepivo za djecu od 5 do 11 godina odobri, brzo distribuira i učini prikladno i ravnopravno dostupnim obiteljima diljem zemlje”, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Službenici administracije pružit će više detalja o uvođenju tijekom brifinga u 8:45 ujutro po lokalnom vremenu, rekao je dužnosnik upoznat s planovima.

Idući tjedan sastanak oko odobrenja cjepiva za djecu

Administracija također započinje suradnju s Udrugom dječjih bolnica kako “bi se u cijeloj zemlji postavili punktovi za cijepljenje u studenom i do kraja kalendarske godine”, objavila je Bijela kuća.

Odjel za zdravstvo i socijalne usluge također će provesti nacionalnu kampanju javnog obrazovanja “kako bi se roditeljima i skrbnicima pružile točne i kulturno osjetljive informacije o cjepivu i rizicima koje covid-19 predstavlja za djecu”.

Savjetnici za cjepiva Agencije za hranu i lijekove trebali bi se sastati sljedeći tjedan kako bi razmotrili Pfizerov zahtjev za odobrenje cjepiva za djecu u dobi od 5 do 11 godina.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI