Ante Prkačin prokazao krivca za sukob s Hrvatima: ‘Odnos u BiH ne funkcionira isključivo zbog njega’

Autor: dnevno.ba

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao odnose u Bosni i Hercegovini.

Kaže da je o Hrvatima u BiH trebalo razmišljati još prije 10 ili 15 godina. “Kao pravaš, osjećam se gubitnički, osjećam se poraženo. Nikada nisam vjerovao da će Hrvati i Bošnjaci otići toliko daleko jedni protiv drugih, da sam uvjeren da je pomirenje u ovom stoljeću gotovo nemoguće.”

“U Saboru sam ratovao s drugim Hrvatima braneći bošnjačke stavove i interes. Koliko sam bio jasan u kritiziranju hrvatske politike toliko sam sada jasan u prozivanju bošnjačko-muslimanske politike koja je isključivi krivac za sukob s Hrvatima”, rekao je Prkačin, dodavši da Hrvati i Bošnjaci ne funkcioniraju isključivo zbog Komšića.

Na konstataciju kako Bošnjacima smeta savez Čovića i Dodika, kaže “da oni spašavaju državu. Nemoguća je država kakvu hoće Bošnjaci – unitarna…”

“Mora netko hrabro prozvati krivca za politički kaos, cirkus u BiH, to su isključivo Bošnjaci i muslimani. Veliki sam gubitnik, jedini veći gubitnik od mene je Zlatko Hasanbegović. 20 godina zagovaram zajedništvo, borim se za njih i onda dođem u poziciju da ih moram prozivati. Postoji politička klika koja hoće unitarnu Bosnu i Hercegovinu, 90 posto njihovog naroda nije svjestan o čemu se radi”, rekao je Prkačin.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI