fbpx

APSURD: Kad MUP KS, koji skriva ubojice Dženana Memića, najavljuje da će pronaći ubojice svojih kolega!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 26. 10. 2018. godine dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su jučer ujutro prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Na njih su pucali kradljivci automobila. Šehović je preminuo na mjestu događaja, a drugi policajac Vujinović je teško ranjen. Međutim, nakon višesatne borbe za život i Vujinović je podlegao teškim povredama glave na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu.

Ovakvo brutalno ubojstvo policajaca teško je grešan čin, a ubojica i oni koji sudjeluju u ubojstvu počinjuju grijeh, koji vapi u nebo za osvetom, odnosno za adekvatnim odgovorom države u pronalasku počinitelja, ne samo ovoga gnusnog čina ubojstva, već i svakog drugog nedužno ubijenog građanina BiH, kojima je život djelovanjem nasilnika zauvijek prekinut.

Upravo jučerašnji atak na dva policijska službenika, koji su zarad 700-800 KM život svoj od mafijaša izgubili, konačno je alarm, da se u ovoj napaćenoj i pravno neuređenoj državi već sada mora nešto iz korijena promijeniti, jer postojeći šefovi bilo pravosudno-policijske vlasti, bilo političke ili zakonodavne, služe po svojoj svrsi samo sebi, a ne narodu, a svaka vlast mora biti u službi Općeg društvenog dobra, koja mora, da napadača onesposobi, da čini zlo, da društvu osigura mir, stabilnost i sigurnost. To bi značilo, odlazak postojećih licemjera u pravosudno-policijskoj vlasti na Kantonu Sarajevo, koji caruju i gvozdenom pesnicom zlokobno i licemjerno vladaju i dvostruke aršine u ovome društvu primjenjuju, jer zbog njih i zbog njihove inertnosti prema kriminalu, nevini građani u glavnom Gradu Bosne i Hercegovine svakim danom stradaju, a ubojice slobodno šetaju, pa i njihove nevine i nedužne kolege, pored običnih građana, sada ubijaju.

Ne licemjeran čovjek jest krepostan čovjek, koji se iskazuje istinitim u svojim djelima, govoreći istinu svojim riječima, čuvajući se dvoličnosti, pretvaranja i licemjerja.

Dana 26. 10. 2018. godine, nesretni i nečasni komesar MUP-a KS Mevludin Halilović je izjavio za medije kako će “sve prevrnuti, da nađu počinitelje, odnosno ubojice/napadače na sarajevske policajce, kojom prilikom su dva policajca ubijena“. Bijedniju i licemjerniju izjavu od još „bijednijeg i licemjernijeg“ Bijednika i Licemjera (o. p. Mevludina Halilovića) bosanskohercegovačka javnost nije čula još od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini. Želeći istinski, da se ubojice nevinih i nedužnih policajaca pronađu i na adekvatan krivično-pravni način od strane sudskih vlasti dugotrajnim kaznama sankcioniraju, izjava Licemjera i Bijednika Mevludina Halilovića toliko boli, licemjerna je i para uši, svakome iole razumnome i moralno izgrađenom čovjeku, koji teži samo jednom, da svi pred zakonom budu jednaki!

Najavljuje komesar MUP-a KS Mevludin Halilović, kako će “sve prevrnuti, da nađu počinitelje, odnosno ubojice/napadače na sarajevske policajce, kojom prilikom su dva policajca ubijena“, ali isti taj Komesar MUP-a KS i općenito MUP KS i inspektori uposleni u toj instituciji zajedno sa Tužiteljstvom KS, skrivaju njima dobro poznate ubojice Dženana Memića, i nikako, da najave, kako će sve „prevrnuti, da nađu ubojice mladića Dženana Memića“, koje mogu uhapsiti u roku od dvije minute, a koje u dogovoru sa promiskuitetnom, oholom, bešćutnom i korumpiranom Dalidom Burzić, već dvije godine na jedan vrlo perfidan, degutantan i bezobziran način, skrivaju?! Zar nije to licemjerno i čin, koji predstavlja destrukciju vladavine pravde i zakona počinjenih od istih onih, koji najavljuju pronalazak ubojica svojih kolega, a u isto vrijeme skrivaju i neprocesuiraju ubojice Dženana Memića?!

Izražavajući porodicama žrtava sućut, poručujem, da se previše ne nadaju i ne očekuju od sarajevske policije, kojoj su ova dva, prije svega časna čovjeka, pa tek onda policajca služila, jer ako su čelnici MUP-a KS i Tužiteljstva KS jednom primili mito, da prikriju dokaze i pomognu ubojicama Dženana Memića, da ne izađu pred lice pravde – dakle, od strane pravosudno – policijskih djelatnika predvođenih Dalidom Burzić izvršeno namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, pri čemu su u toj namjeri prikrivanja pravih ubojica Dženana Memića, lažno optužene dvije osobe – Ljubo i Bekrija Seferović, a koje sa kritičnim događajem nisu uopće povezane, što je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu i utvrđeno – onda se apsurdno nadati i apsurdno je i licemjerno izjavljivati od takve policije, inspektora i tužitelja na Kantonu Sarajevo, da će “sve prevrnuti, da nađu napadače/ubojice na policajce”, i takve izjave dolaze od istih onih ljudi, koji još uvijek skrivaju i prikrivaju ubojice Dženana Memića i koji su sve do sada učinili, da pomognu učinitelju (ubojicama Dženana Memića) poslije učinjenog kaznenog djela!

Tko će garantirati, da i ovdje neće novac od automafijaša uzeti i sve zataškati, jer ako su tako bezočno i bezosjećajno postupili u predmetu “Dženan Memić”, gdje je mladić na brutalan način mučen i ubijen, zašto ne bi to isto učinili i u slučaju svojih kolega?! Govorili su i za predmet „Dženan Memić“, prije svega pripadnici/inspektori MUP-a KS, a potom izrazito promiskuitetna Dalida Burzić, u svome dopisu upućenog Murizu Memiću tvrdeći, kako će „Ubojstvo Dženana Memića biti prioritet rada Tužiteljstva KS , koji će voditi k otkrivanju njegovih ubojica…“, pa nađoše dva Roma i amneziju!

Apsurd je u ovome: Da su komesar MUP-a KS i Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo sve svoje raspoložive resurse i snage stavili u pogon ka otkrivanju i pronalasku ubojica dvojice policajaca, dok su iste te pravosudno-policijske strukture stavile sve svoje snage u pogon, ka neotkrivanju, prikrivanju i zataškavanju dokaza u predmetu „Dženan Memić“, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića!

Čuvajte se licemjera, jer takvi prodaše, razapeše i ubiše nevina Isusa Krista, Njega, koji grijeha ne učini, nit mu usta laži izustiže, niti ruke što zlo učiniše!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI