fbpx

Autor biografije o Steveu Jobsu piše knjigu o Elonu Musku

Autor: Dnevno.ba

Američki spisatelj Walter Isaacson, autor biografije o suosnivaču Applea Steveu Jobsu, koja je postala bestseler, prihvatio se pisanja knjige o izvršnome direktoru tvrtke Tesla Inc., Elonu Musku.

Ako vas zanimaju Tesla, SpaceX i općenito ono što ja radim, @WalterIsaacson piše biografiju o meni, tvitao je Musk prošli tjedan.

Odgovarajući korisnicima društvenih mreža, Musk je kazao da s Isaacsonom surađuje već nekoliko dana jer treba prikupiti materijal za knjigu.

Isaacson je u intervjuu za Yahoo Finance prije nekoliko mjeseci Muska usporedio s Jobsom, kazavši da je Musk “na određen način Steve Jobs našeg vremena”.

Američki novinar, profesor i spisatelj autor je i djela o Benjaminu Franklinu te o Albertu Einsteinu, a potonja je poslužila kao predložak za TV seriju pod nazivom “Genij”.

O Musku je već izašla biografija koju je napisao američki kolumnist i pisac Ashlee Vance, a objavljena je 19. svibnja 2015. godine, prije nego što je tvrtka Tesla postala najvrjednija automobilska kompanija na svijetu, prenosi Hina.

Naziv Vanceove biografije je “Elon Musk: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću”.

Knjiga prati život Elona Muska od njegova djetinjstva do razdoblja što ga je proveo na Zip2 i PayPalu, a potom u SpaceX-u, Tesli i SolarCityju.

Drugome korisniku Twittera, koji je Muska pitao znači li informacija o novoj biografiji to da Musk ne kani pisati autobiografiju, on je odgovorio: “Možda jednog dana”.

Napokon…, netko će prodrijeti u tihu, tajanstvenu, nespoznatljivu fasadu koju određeni predmet projicira, napisao je drugi korisnik na Twitteru, na što je Musk reagirao smajlićem.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI