fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Barbarić stvorio komunalnu ludnicu u Ljubuškom – Milijunska tužba protiv JP Parkovi Ljubuški

Autor: Iva Vukšić

LJUBUŠKI - Zbog nezakonitog korištenja materijalnih sredstava, a to su u prvom redu crpnih stanica i cjevovoda, Komunalno Ljubuški u stečaju je podnijelo tužbu Općinskom sudu u Ljubuškom protiv JP Parkovi zbog nezakonitog korištenja navedene imovine.

Općina Ljubuški će zbog kriminala sama od sebe biti upisana u knjigu kriminalnih rekorda po glavi stanovnika. U ovom primjeru jedno općinsko javno poduzeće tuži drugo uz kumstvo općinskog načelnika Nevenka Barbarića i vijećnika u Općinskom vijeću koji podržavaju ovaj kriminal.

Dug prema podnijetoj tužbi iznosi sadašnjih 300.000  konvertibilnih maraka, a do završetka postupka mogao bi prijeći 1.000.000 maraka.

Da JP Parkovi nezakonito koriste imovinu Komunalnog Ljubuški pokazuje višemjesečno neplaćanje potrošnje električne energije na crpnim stanicama. EP HZHB na računima ispisuje da se radi o neovlaštenoj potrošnji. Mjerna mjesta su u vlasništvu Komunalnog Ljubuški, a koriste ih Parkovi koji ne plaćaju potrošenu struju, čak nisu platili niti jedan mjesec, a naplaćuju potrošnju vode od građana i pravnih osoba. Dug za potrošenu energiju od prošlog ljeta kada je OV Ljubuški nezakonito dodijelilo djelatnost poduzeću JP Parkovi se popeo na velikih 260.000 konvertibilnih maraka.

U poduzeću Parkovi upitna je upravljačka struktura. Na papiru se kao direktor vodi Nikica Vučić, ali je poznato da poduzećem upravlja Vedran Markotić predsjednik Mladeži HDZ BiH.

Ovakav kriminal u javnim poduzećima još nije upoznat u praksi BiH, koliko god ona bila nepravna država. Markotić ima ugovor o djelu u ovom poduzeću i zanimljivo je da takve ugovore dijeli svojim bliskim prijateljima, a s druge strane prima tzv. “bijeli kruh” iz Skupštine ZHŽ, čiji je bio profesionalni zastupnik u prethodnom mandatu. Ovaj njegov ugovor o djelu bi trebalo objaviti da javnost sazna što loše odgojeni mladi političari rade u praksi.

Kad je kriminal u pitanju u Ljubuškom vrijedi 100%-tna tolerancija, javnost uopće ne postoji, ljudi govore da vlada potpuna destrukcija i apatija u općini, koja bi u mjesecima koji slijede mogla eksplodirati.

Po svemu sudeći u Ljubuškom sprovodnici pjevaju onu obožavanu narodnu pjesmu poznatog refrena: Uzmi sve što ti život pruža, danas si cvijet, sutra uvela ruža…!

Tko ovo pjeva nemam pojma, vjerujem da ljubuška stranačka mladež zna, jer narodnjaci su u modi.

Autor: Iva Vukšić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});